[ Pera1234 @ 30.05.2009. 01:00 ] @
Dobili smo ovaj seminarski iz accessa (2003) pa ako bi mogla mala pomoć. Uglavnom se snalazim u Office-u ali Access stvarno nikad ranije nisam koristio, a na vezbama na faxu nam nista nisu objasnili. Ovo je zadatak: ![]() Ovaj prvi deo mislim da sam dobro uradio, to je samo pravljenje tabele. Citat: A Kreirajte u bazi podataka NOVA.MDB, tabelu sa sledećim atributima: Naziv kasete Tekst Pesma Tekst Izvođač Tekst Datum snimanja Datum 60 minuta Logički Pop muzika Logički Tabela treba da sadrži i atribut ID koji je pogodan za primarni ključ ili jedinstveni indeks. Sačuvajte tabelu pod imenom KASETA. Unesite u tabelu 3-5 proizvoljnih zapisa. ![]() E ovo mi bas nije jasno: Citat: Kreirajte indeks tako da zapisi budu sortirani prema abecednom redu imena izvođača, a unutar njih prema abecednom redosledu imena pesama. znam od prilike sta se radi ali mi ovo sa sortiranjem nije jasno. ![]() Upit mislim da sam ukapirao. Citat: Kreirajte upit koji će prikazati koliko ima pesama koje su pop muzika i koliko onih koje to nisu na kasetama od 60 i onih od 90 minuta. Sačuvajte upit pod imenom STATISTIKA. ![]() Ovo pod B mi uopste nije jasno, jer ne znam gde se nalazi ta tabela MAGACIN a u zadatku nije dato kako treba da se napravi. Ovo sam do sada uradio http://files.filefront.com/NOVAmdb/;13825103;/fileinfo.html |