[ MarkoBalkan @ 30.05.2009. 16:32 ] @
trebam neki oledb driver za .net za mysql bazu. skinuo sam neki iz 2006 ali mi ne radi. [Ovu poruku je menjao MarkoBalkan dana 30.05.2009. u 17:50 GMT+1] |
[ MarkoBalkan @ 30.05.2009. 16:32 ] @
[ vbbojan @ 01.06.2009. 17:40 ] @
Što baš OLEDB? Za .NET imaš native managed connector.
Doduše .NET connector podržava MySQL 4 i novije verzije. Ako ti je server baš neki raritet i nemaš mogućnost da ga upgraduješ na nešto novije, onda ti preporučujem ODBC drivere. Tu opet možeš da biraš između verzija 3.51 i 5.0. Lično, imam iskustvo sa 3.51 i to je radilo veoma stabilno i zadovoljavajuće brzo. (bar za moje potrebe). Sa verzijom ODBC 5 nemam iskustva, ali koliko sam ispratio zamišljeno je bilo da sve bude brže, bolje, šire i naprednije. Pa su onda nešto zabrljali pa se prešaltovali na verziju 5.1. Za "normalne" potrebe bi trebalo da je dovoljno dobar i stabilan. Sam OLEDB provider (bar koliko sam ja upućen) nije zvanično podržan od MySQL-a, tako da bih ti savetovao da ga izbegneš ako možeš. Ako ti je OLEDB neophodan, čisto da zadovoljim moju radoznalost, molio bih te da navedeš šta je u pitanju. BTW Možeš krenuti odavde: http://dev.mysql.com/downloads/connector/ [ MarkoBalkan @ 05.06.2009. 22:16 ] @
u pitanju je sql server integration.
imam instaliran driver za mysql i mogu čitati iz mysq-a, ali kad imam za output onda ima samo MS drivera, a recimo da mi treba za mysql. [ vbbojan @ 06.06.2009. 09:42 ] @
Hm, pitam li se dali rešavaš problem na pravom mestu.
Neznam mnogo o SSIS (sad malo bacih pogled) i generalno ne bi trebalo da imas problem povezivanja, jer je isti veoma fleksibilan po tom pitanju. Razmotri još jednom, mislim da nije problem u povezivanju (osim ako si nasao neki totalno sakati OLEDB). Ono sto sigurno radi za MySQL su ODBC driveri i ADO.NET Connection Provider (man' se OLEDB) s' tim da bi trebalo da je ADO.NET moćniji i brži. Probaj sa nekim od ova dva i ako je sve ostalo u redu stvar ce da radi, ako ne radi, trazi grešku na drugom mestu. BTW, na netu ima onoliko primera, tutorijala ... Pozdrav, Bojan Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|