[ H@usto® @ 01.06.2009. 00:20 ] @
Dakle, u pitanju je laptop, skidao sam samo tastaturu, zbog nekog flat-a, tako da ne verujem da sam time nesto poremetio... E sad, kad upalim komp, vreme mi pokazuje neko trece vreme i uvek se vrti u krug i to u rasponu od sat, sat i po. Recimo, 18:00, ide do 19:13 i vrati se na 18 nesto... Datum stoji u mestu, ne pomera se uopste... Ne mislim da je baterija, zato sam i pitao, ali ako neko misli da jeste, provericu, ako ne, sta je drugo u pitanju...
[ Darije @ 01.06.2009. 11:17 ] @
prvo zameni backup bateriju, ako to ne pomogne, onda je verovatno problem ili u biosu ili u nekom kristalu na ploci. Nisi naveo o kom se laptopu radi ali meni se slican problem desavao na jednom hp-u.
[ Binary Mind @ 01.06.2009. 13:52 ] @
@Darije

Kad si pomenuo HP, to mi se desavalo i na HP laptopovima i na njihovim desktop racunarima Takodje se secam da sam imao istovetan problem i sa bar jednim DELL-ovim destopom. Sve sam resavao zamenom baterije i/ili flashovanjem BIOS-a.

@H@usto®

Da li ti se to sa vremenom desilo odmah posle zamene tastature ili se desavalo i pre?

[ Darije @ 02.06.2009. 17:01 ] @
ja sam taj problem na hp laptopu sredio zamenom celog bios chipa---samo flesovanje nije pomoglo
[ H@usto® @ 02.06.2009. 21:28 ] @
Da, u pitanju je HP i u ovom slucaju... Nisam menjao tastaturu, samo sam je skidao, flat je neki bio u prekidu i vratio nazad, a pre toga se nije pojavljivao taj problem. Nista, onda cu probati da zamenim bateriju za pocetak, pa ako to ne pomogne, onda cu tu soluciju sa flashovanjem BIOS-a. Hvala vam na pomoci, javljam se ako ne uspe nista od ovoga...
[ H@usto® @ 05.06.2009. 19:23 ] @
Sta ce jos da me snadje... Kupio sam bateriju, stavio je, i sad kad ukljucim komp, radi, ali ekran crn i nista se ne dogadja. Vracao sam i staru bateriju, ali isto. U cemu je sad problem, zna li neko? Baterija je litijum jonska, Renata, sad ne znam da li je morala striktno na punjenje?
[ eric.cantona @ 05.06.2009. 22:36 ] @
u suštini, i bez baterije treba da se pali računar, ali će posle svakog gašenja bios da vraća na default vrednosti
da nisi sjeb'o flat kabel od monitora, ili ga malo izvukao?
[ Binary Mind @ 05.06.2009. 23:14 ] @
Daj tacan model laptopa...
[ Darije @ 07.06.2009. 17:57 ] @
to moze svasta da bude...
[ tikilin @ 08.06.2009. 11:14 ] @
Radio je normalno do vadjena baterije. Nije monitor, jer ga pustim da radi, niti svetli lampica za hdd, niti cujem onaj zvuk kad podigne windows. Fakticki, samo se ukljuci i tako stoji s crnim ekranom, i dalje nista ne reaguje. U pitanju je HP dv9000... Nemoguce da je neki drugi kvar, jer opet kazem, radio je normalno do trenutka menjanja baterije. Kud je izvadih!
[ Darije @ 08.06.2009. 19:13 ] @
malo mi je sve to cudno sto ti se desava...ja jos ne videh da se laptop tako ponasa posle vadjenja backup baterije...vidi odnesi to u neki servis da to neko ljudski pogleda
[ Binary Mind @ 08.06.2009. 19:32 ] @
Bice da je tako najpametnije.

[ H@usto® @ 11.06.2009. 01:31 ] @
Evo, problem resen, pa cisto da se javim... Upalio sam ga bez baterije i od tada je 'razbio' crni ekran, medjutim, kada je poceo 'loading' windowsa, prodje 3 sekunda, i izbaci plavi ekran, dakle gresku, i restartuje komp, a to sam resio iskljucivanjem SATA NATIVE SUPPORT u biosu. Mozda i pomogne nekome nadalje... Hvala svima koji hteli pomoci. Pozz...

P.S. Ostaje jos samo da kupim drugu bateriju za bios, koja nije samo lithium, kakvu sam i kupio, vec li-ion, sa mogucnoscu punjenja...
[ Binary Mind @ 11.06.2009. 12:37 ] @
Citat:
Baterija je litijum jonska, Renata...

Po ovome citiranom, razumeo sa da si vec kupio punjivu CMOS bateriju... Litijum jonska baterija = Li-ion.