[ ludidzora28 @ 01.06.2009. 19:33 ] @
Imam Wireless LAN PCI Card Asus WL-138G, pa me zanima da li moze da radi u AP modu? Koristim Windows XP a koristio bih je dok mi je upaljen komp (25 h na dan) da mogu sa fonom i laptopom da se nakacim na net. Hvala...
[ ludidzora28 @ 01.06.2009. 23:36 ] @
E ovako. Odradio sam AD-HOC mod, ali preko progrma sto ide uz karticu jer iz Windowsa ne mogu zbog tog programa. Sa telefonom vidim racunar i konektujem se ali nemam neta na fonu a sa lap-topom nisam jos probao posto mi trenutno nije tu a i vise mi je potrebno zbog fona. Pa ako neko zna sta bi moglo da se iskopa neka kaze...
[ virtualx @ 02.06.2009. 00:13 ] @
ja se mobitelom kacim na internet isto poreko ad hoc moda na mreznoj kartici za wifi.
samo sam uradio sharing svoje konekcije na wifi mreznu karticu koja je u ad hoc modu i radi bez problema.
tj ona konekcija sa kojom se logujes na internet ,nju ides u sharing i okacis mreznu koja je u ad hoc-u.
i jos da kazem da treba 10-ak sekundi dok se uspostavi veza na net preko ad hoc-a, znaci sacekati malo , pa viditi radi li konekcija :D
[ ludidzora28 @ 02.06.2009. 15:14 ] @
Evo sada sam obriso program od kartice i instalirao samo drajvere. Sharovao sam mreznu konekci a idem na net preko AP-a i imam PPPOE konekciju pa sam i nju Sharovao ali nikako. Kako god da okrenem fon mi se lepo konektuje na komp ali interneta nikako. I fon mi izbacuje Gateway eror, nisam stavio nista za Gateway jer treba kao od Sharovane konekcije ali ne pise nista kada kucam ipconfig u cmd. Imam ip i subnet mask ali ovo nigde. Jel neko zna mozda koji treba?
[ MasterBeet @ 02.06.2009. 16:36 ] @
Trebaš podesiti IP adrese na računaru i mobu kako bi ti šerovanje konekcije radilo.
Evo primera:

Računar

Ip address: 192.168.0.1
Netmask: 255.255.255.0

Mob

Ip address: 192.168.0.2
Netmask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1
DNS server: 192.168.0.1

Pozdrav!
[ ludidzora28 @ 02.06.2009. 19:25 ] @
Konacno. Jedva sam na fonu iskopao gde da ukucam IP adresu. Prvo sam misliO da ne moze pa sam odustao, ali kada si mi ti rekao da podesem ubi se i nadjoh ga. Radi OK. Hvala puno. Pozz...
[ ludidzora28 @ 02.06.2009. 19:38 ] @
Opet ja. Sve sto je lepo kratko traje... :( Diskonektujem fon, tj. iskljucim WiFi i probam opet da se konektujem i opet ista geska: ''No Gateway reply!''. Pristupnu tacku sam na fonu napravio tako sto sam sam sa fonom prvo nasao komp i on ju je sam napravio a ja sam samo posle dodao IP, default gateway itd. Onda obrisem konekciju i sve opet isto ali nece uvek ista greska... Help...
[ dejan_osipaonica @ 03.06.2009. 08:39 ] @
Ako se ne varam ta kartica je sa ralinkovim cipsetom.Probaj da skines softver sa ralinkovog sajta trebalo bi da ima opciju ap moda.Znam da ima za usb varijantu ciseta i da radi, nije mi poznato jeli isto u pci varijanti.