|
[ nikola0007 @ 02.06.2009. 10:24 ] @
| kupio danas jedno pojacalo ne znam gde da priklucim ulaz jel mogu da ga priklucim kod mikrofona napred na masku ili pozadi ona velika prikljucka jel neko zna kod njih koji je desan koji lev.sta znaci ono dugme bringht i dimm i spikere a i b jel to znaci da ako prikljucim na A dobijam primer 50w a ako priklucim i na a i na b dibicu 4x 25w ili nesto slcno kako ide to prvi put srecavam ovakvo nesto |
[ SASA M. @ 02.06.2009. 11:52 ] @
cd ili deck ili nesto slicno prikljucujes na aux ili tape, gramofon na ulaz za gramofon. Kod tebe je to neko izgleda prepravjao pa je to izveo preko cinch konektora. Obicno je crveni konektor desni, a beli ili crni levi ulaz. Selektor bright/dim smanjuje ili pojacava osvetljenje na prednjoj ploci. Kod slabijih pojacala se snaga deli, pa ako prikljucis jos jedan par na b, snaga ce se deliti na ta dva para zvucnika.
[ nikola0007 @ 02.06.2009. 13:51 ] @
proverio sam to bringh/dimm je za osvetljenje ja mislio ima veze sa snagom zvucnike zato nisam ga pomerivao.na prednjoj strani ima speaker A i speaker B on i off imam prikljuceno zvucnike na speaker A a na B mi je prazno dali ce se snaga deliti ako na pednjoj strani dugme stegnem za da pustm speaker B ili delice se tek dok ukljucim (povezem ) i na B izlazu.dali neko zna kolikva je snaga ovog uredjaja
fala na odgovoru SASA M. mnogo si mi pomogao :)
[ Pigoza @ 02.06.2009. 14:21 ] @
Zemljak,pozdrav,kao sto tio je Sasa objasnio: Na tape: prikljucujes dek,cd plejer; na aux: mozes isto te uredjaje ili neke druge PC racunar,dvd..., a na phono prikljucujes gramofon.
U pravu je Sasa neko je prepravljao,odnosno izveo ti cinceve za ulaz, tako da ne moras da se mucis da nalazis DIN konektore, a i pitanje dali su sada u funkciji na pojacalu,posto su izvedeni cincevi-to ti olaksava prikljucak drugih uredjaja na pojacalo.
Obicno kod pojacivaca imas A/B i A+B, prvo znaci biras ili A zvucnike ili B a na drugom mogu da rade i A i B zvucnici,posto sam video na prednjem panelu pojacivaca da imas i za A i za B zvucnike on/of, znaci ostavili su mogucnost ili da prikljucis dva zvucnika od 4 oma(pretpostavljam) ili mozes na B, i mozes cetiri zvucnika gde a je ON kao i B je ON, ali za zvucnike sa impendansom od 8 oma,tako da snaga se deli na 4 zvucnika od po 8 oma, dok u prvom slucaju snaga ide samo na dva zvucnika iz grupe A ili grupe B, stim sto nesmes da prikljucis cetiri zvucnika od po 4 oma na pojacivac.
Snaga pojacivac sobzirom da je potrosnja 240W, verovatno 2X75W/4 oma ili 4X40W/8 oma.
Pozdrav!
[ nikola0007 @ 02.06.2009. 19:54 ] @
pozdrav zemjak
shvatio sam te ja planiram da vezem zvucnike samo na A klasi to znaci da mogu koristiti zvucnike od 4 oma i dobicu 2x75 ovaj pojacivac je malo snazniji od vavaksa vivaks je vuko 200w a ovaj 240w koji je boji da koristim ovaj ili vivax ovaj sam uzeo nastaro treba samo da ga prespricam ulaz radi probao sam steta sto je ogroman i mnogo tezak negde 11,6 Kg tako pise na netu trazio sam kolikva snaga daje nisam naso ali sam baksuz koje pojacalo da uzmem ne znam kolikva mu snaga:( pozdrav svima fala na pomoci
[ Pigoza @ 03.06.2009. 15:05 ] @
Vidim da si nasao sto si trazio, i naravno da ti je ovo polovno pojacalo bolje od Vivax-a, i bolje sto je tako tezak pojacivac,iz mnogo razlloga, pre svega kvalitet same izrade,kako spolja tako i unutra,poslao sam ti odgovor na e-mail.Pozdrav!
[ nikola0007 @ 06.06.2009. 09:53 ] @
kako mogu da doznam koliko daje na dva zvucnika koliko na cetiri.mozda daje 4x50 RMS kako gledam prikljucio sam jedan zvucnik na A drugi na B radilo je kako stereo isto ko da sam ukljucio samo na kanal A kako mogu da doznam dali izlazi su vezani ili su posebni gledao na internetu nema nikakva upustva dali moze da se zna ako ga otvorim kako su vezani mogu da ga otvorim jel ce to da pomogne?
[ nikola0007 @ 14.06.2009. 15:54 ] @
jel moze neko da mi pomogne dali su zasebni ili odvojeni izlazi mogu da otvorim uredjaj ali nerazumem se bas mnogo dali moze da se dozna dali je snaga 2x50w RMS samo za dva izlaza ili je ukupno
[ SASA M. @ 14.06.2009. 18:28 ] @
Odgovorih ti pre 12 dana i 4h. 
[ nikola0007 @ 14.06.2009. 20:02 ] @
Kod slabijih pojacala se snaga deli, pa ako prikljucis jos jedan par na b, snaga ce se deliti na ta dva para zvucnika.
ovo si mi pisao malo me zbunilo mislis da i kod ovog pojacala se deli snaga?video na netu da daje 50wRMS ili 80w Muzicku snagu ali nepise dali na dva daje dali su zasebni izlazi.hteo bih da znam sigurno dali deli ili su zasebni dali moze da se vidi ako ga otvorim tamo gde sam ga kupio rekli su mi da daje 4x50w do 4x100w pa sada ne znam sta da mislim:(
[ Pigoza @ 15.06.2009. 11:15 ] @
Ali pise 2X50W nominal,znaci ne pise 4X, napisali bi da moze, pa nisu ludi, njima bi u korist bilo da je jace pojacalo.....
Ti mozes da otvoris pojacivac i da pratis gde ide zice,unatrag od terminala za zvucnika pa natrag prema pojacivacu.
Pogledaj i vidi kolika je potrosnja pojavivaca,ako pise 200W,onda on je 2X50W nominal ili 2X80W maksimum!!
I deli se snaga, jer mozes ti staviti i 4 zvucnik apo 4 oma, ali pitanje je dokle ce izdrzati pojacivac.
Moze jedino da se desi mada neverujem da je pojacivac 2X50W/8oma a ako se prikljuce jos dva para od 8 oma na B izlaz onda da daje 4X50W na 8 oma zvucnike,ustvari pojacal;o ce ih tretirati kao 4 omske kutije,mada kazem neverujem, potrosnja uredajaja ti moze dati neke odgovore, a naravno da mozes da g aotvoris i vidis kako je vezanom pa okaci slike ovde, mada sam i dalje u misljeni da je pojacalo 2X50W na 4 oma ili 4X25W na 8 oma,
Pozdrav!
[ zeoN_Rider @ 15.06.2009. 11:36 ] @
Taj risiver ima deklarisanih 50W po kanalu, i ne treba preterivati!
Naravno kad je ispravan!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrav zeoN_Rider
[ nikola0007 @ 15.06.2009. 14:44 ] @
Taj risiver ima deklarisanih 50W po kanalu, i ne treba preterivati!??????????????????????????
kakvi se to deklarisanih iz makedonije sam do sada nisam takvu rec primetio dali daje 50w na kanalu to znaci 4x50w ili mislis na 2x50w posto ima 4 izlaza fala na odgovorima a inace pojacalo radi ispravan je pozdrav
[ zeoN_Rider @ 15.06.2009. 14:54 ] @
Ne znam kod vas u Makedoniji ali kod nas u SRBIJI 50W po kanalu znači da Levi može da da 50W a Desni isto toliko!
To što taj Risiver ima mogućnost priključivanje 4 Zvučnika ne znači da ima 4 izlazna pojačavača!
Jel sad jasno!
Ajde nemoj da si Pigoza!!!!!?
Pozdrav zeoN_Rider
[ nikola0007 @ 15.06.2009. 15:13 ] @
sada mi se sve razjasnilo ima neki reci koi nerazumem po neko vreme cu svatiti nov sam na forumu opsto i o tehniku u srednju nista nismo ucili pomocu foruma mnogo toga sam naucio:D fala na objasnjenju sada znam sta znaci rec deklarisanih :) pozdrav zeoN_Rider
[ Pigoza @ 16.06.2009. 08:44 ] @
Zeon,jel to sto sam iz MK, ili sto samo zapitkujem i zakomplikujem??
Evo jednog zakomplikovanog pitanja, pitao me i Nikola, ako se paralelno ili redno povezu dva zvucnika,recimo 25W/8 oma i 87db, Ako je redna veza dobijamo 50W/16 oma, ako je paralelna 50W/4 oma, ali kolika osetljivost ce se racunati,ako stavimo takva dva umesto jednog zvucnika,Ja pretpostavljam da dobijamo 90db, jer obadva zvucnika ce svirati,kako god da budu povezani(paralelno ili redno) , naravno da obadva zvucnika ce imati osetljivost po 87db, pa posto su dva to ce biti za 3db vise, jesam li u pravu?
Nikola, vec sam ti 5 puta rekao, da pojacivac koji ti imas, u prospektu pise 2X80W maksimalna-muzicka, ili preciznije-iskopristljivo 2X50W, i najverovatno 4 oma.
Imas cetiri prikljucka da bi mogao da vezes 4 zvucnika po 8 oma i onda bi pojacalo opet isporucivalo ukupnih 100W(2X50W) sada 4X25W , a znas u paralelnoj vezi to je po 4 oma.
Inace sto se tice snage, mozes ti da vezes i na sva cetiri kanala po 4 oma zvucnike, samo moras da pazis koliko pojacavas, zbog izlaznog kola kao i samog napajanja,znaci moze, nije predvidjeno-ali moze!
Kazem tyi jer mi je na slicno pitanje odgovorio Bora - 10XB, i ja mu verujem, a pretpostavljam da ce to da potvrdi i moj dragi prijatelj kod Banovog brda- dragi Miodrag- Zeon.
Znas valjda,nikola sta je deklaracija, pa deklarisanih,znaci predvidjenih,toliko treba da da pojacivac,za toliko snage je namenjen i napravljen.
Pozdrav jos jednom drugari.
Inace moj nadimak Pigoza je potekao, prvo su me zvali Pigy, pa onda posto sam hvalio pice Gazoza, zna Nikola koje je to pice, a ono se ustanovilo da je to slican nasem zutom klakeru, pa su me prozvali Pigoza-Gazoza.
Smesno jel da, ali istinito, pozdrav! 
[ nikola0007 @ 16.06.2009. 11:34 ] @
bas sam hteo da te pitam sta ti znaci Pigoza misleo sam da je nesto u vezi sa pozega:) smesno e i interesno:)
shvatio sam u vezi sa pojacalom znaci koj da e pojacalo ima samo lev i desen iako ima vise izlaza unutra pojacala ima samo jedno pojacalo ja mislio da ima duplo pojacalo .a kod saraund pojacala su posebni izlezi iako ima poveke izlezi sekoj izlez dava baska snaga koja ne se mesa so drugite izlezi:)
Pigoza ova so redno i paralelno ni zadade problem ispadna ne e ednostavno vrzuvanjeto hehehe ke go doznaime i toa:)
pozdrav svima
[ Pigoza @ 16.06.2009. 13:26 ] @
Nikola,visekanalni pojacivac je tipican za AV resivere,5-kanalni, 5.1/6.1/7.1 ....itd.
Za stereo resivere,odnosno pojacivace, uglavnom su dvokanalni(levi i desni kanal ili ti stereo), a neki imaju i cetiri kanala , e sad druga je prica sto neki pojacivaci imaju opciju A+B ali tu se podrazumeva veca impendansa od prikljucenja samo na opciji A ili B odnsono A/B.
Kod soround sisitema ili lakse shvatiti kucni bioskop, imas vise pojacivaca, za svaki kanal po jedan pojacivac, druga stvar sto recimo jedno integralno kolo u sebi moze da sadrzi 4 pojacivaca.....
Sve u svemu,bitno da smo resili enigmu,inace oko vezivanja nisam imao dilemu jedino ono oko decibela , ali mislim da sam i tu u pravu kako sam ti i napisao.
Pozdrav!
[ nikola0007 @ 16.06.2009. 15:04 ] @
vazno smo resili misteriju izlazi kod pojacivaca naucicemo i za decibele kako se krecu dali ostaju isti povecavaju ili namaluju:) znas kako kazu uci se dok si ziv :) koliko toga nije mi jasno ima vremena ne moze sva od jednom pozdrav zemjak
[ zeoN_Rider @ 16.06.2009. 15:12 ] @
Vala baš!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrav zeoN_Rider
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|