[ krlija @ 06.06.2009. 14:13 ] @
| HI!
ja sam ovde novailija.
Evo problema:
Napravio sam od vizira za kaneru mali tv koji se stavlja na oko ali je samo za av ulaz.Pa kako ja sada da napravim neki tuner preko koga ja mogu da gledam tv.Moze li mozda iz nekog tv-a?
Hvala puno u napred i veliki pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. |
[ gaostolski @ 11.06.2009. 15:13 ] @
Uzmi bilo koji VCR(video rekorder)i sa njega uzmi video signal i nosi na ono sto mislis da koristis,a audio na neki mali nf izlaz ili sl..
[ krlija @ 11.06.2009. 18:06 ] @
Citat:
gaostolski: Uzmi bilo koji VCR(video rekorder)i sa njega uzmi video signal i nosi na ono sto mislis da koristis,a audio na neki mali nf izlaz ili sl..
Dobra idea.Probao sam i radi,ali meni treba nesto vise portabilno,kao npr. da izdvoim tuner?Kako da ga povezem.Pozzz i opet hwala puno
[ dimko makoski @ 12.06.2009. 08:16 ] @
e sad previse trazis
[ gaostolski @ 12.06.2009. 11:37 ] @
da bi bilo kompatabilnije trebas:tuner,procesor koji ce njega kontrolirati-ujedno i memorirati kanale,i razumese MF stepen odakle se signal deli na audio i video signal,pa napajanje za sve te skalamudije,pa ti saed vidi kako ces sve to da izvedes...
pozzzz... i puno srece u izradi....
[ novicaobodin @ 13.06.2009. 08:16 ] @
mozes da koristis TV-tuner za kompjuter (varijantu kome netreba PC)

[ krlija @ 13.06.2009. 18:23 ] @
moze li to da se nadje ovde u nisu i koliko kosta?
[ gaostolski @ 15.06.2009. 21:12 ] @
nisam najjasnije video sliku tako da ne znam o kom uredjaju je rec,ako je rec o klasicnom (takozvanog rpc )onda ti on nece pomoci jer iz njega mozes gledati tv na klasicnom monitoru(imas rgb signale i h-sync i v-sync) i taj ti je otprilike oko 40-50 eura,a ako je nesto drugo onda dajte modelda vidimo o cemu je rec...
[ novicaobodin @ 16.06.2009. 08:40 ] @
u prodavnicama komjuterske opreme se moze kupiti . evo jos jedan model osirno prikazan.
[ gaostolski @ 16.06.2009. 13:19 ] @
to je taj RPC uredjaj,samo naprednija varijanta,sa video i audio izlazima,nekoliko komada koje sam ja montirao pre par godina bili su samo sa rgb i audio i video ulazima,dok izlaz samo rgb.ovo je naprednija varijanta pa mozes i njega koristiti,samo informacije radi,kod onih starijih uredjaja slika na monitoru i nije bila bas najboljeg kvaliteta,ali posto tehnologija napreduje u ovom slucaju moza je i dobrog kvaliteta.
Ujedno i zanima me iskustvo nekog ko je ovu stvarcicu povezao na lcd monitor....
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.