[ M_E @ 08.06.2009. 22:26 ] @
Pozdrav Radim u jednom programu napravljenom u excelu i sav proracun je tacan osim za 2 vrijednosti..a koliko god da gledam ne mogu da uocim gresku pa bih molila za pomoc.. naime..imam popr. presjek u obliku korita rijeke.. trapez sa nasipima imam nivoe vode i trebala bih proracunati povrsinu proticajnu u zavisnosti od tih nivoa program to odradi ok kako rekoh sem 2 vrijednosti kada se "zbuni" pa valjda ne prepozna da se korito nastavlja nasipima i prepolovi mi povrsinu za prvu netacnu vrijednost dok je za drugu malo umanji znam da mi je objasnjenje sturo..rado bih postavila excel file ali ne znam kako ![]() http://www.2shared.com/file/61...fe434/cross_section_area1.html inace..proracun je radjen sa slijedecim macro Citat: Sub x() Dim rng As Range Columns("L:M").Clear Range("L2:M2").Value = [{"Water level", "Flow area"}] Columns("L:M").AutoFit 'Columns("I:J").Hidden = True optional For Each rng In Range("Q3", Range("Q3").End(xlDown)) Range("J3") = rng Cells(Rows.Count, "L").End(xlUp)(2) = rng Cells(Rows.Count, "M").End(xlUp)(2) = Range("J4") Next rng End Sub unaprijed zahvalna |