[ Crazy shadow @ 08.06.2009. 22:56 ] @
Pozdrav, Imam problem sa prosledjivanjem punog DataTable objekta u tabelu koja se nalazi u tipiziranom dataSetu. Znaci imam funkciju koja mi vraca DataTable napunjen podacima. Napravio sam tipizirani data set Gde je tabela potpuno ista kao i u bazi iz koje snabdevam DataTable. probao sam dosta nacina ali jednostavno mi ne puni a nemam ideju zasto.. npr u DataSetu imamo tabelu Proba i redove ID Naziv Opis Funkcija FunkcijaVracaDataTable() vraca potpuno istu tabelu nacini koje sam pokusavao Code: 1.Prvi nacin DataTable tabelaSaPodacima = FunkcijaVracaDataTable(); TipiziraniDataSet tds = new TipiziraniDataSet(); tds.Proba.Load(tabelaSaPodacima.CreateDataReader); 2.Nacin DataTable tabelaSaPodacima = FunkcijaVracaDataTable(); TipiziraniDataSet tds = new TipiziraniDataSet(); SqlDataAdapter adapter = new SqlDataAdapter(); dapter.TableMappings.Add(tabelaSaPodacima.TableName, ds.Proba.TableName); 3.Nacin DataTable tabelaSaPodacima = FunkcijaVracaDataTable(); TipiziraniDataSet tds = new TipiziraniDataSet(); SqlDataAdapter adapter = new SqlDataAdapter(); ds.Klijent.BeginLoadData(); dapter.TableMappings.Add(tabelaSaPodacima.TableName, ds.Proba.TableName); tblIzvorClanovi.EndLoadData(); Probao sam jos neke nacinine i nisam uspeo da prosledim podatke u tabelu tipiziranog data seta. Hvala unapred |