[ Astrotrain @ 09.06.2009. 22:58 ] @
Posedujem sledeću konfiguraciju: Procesor: AMD Athlon XP 2000+ Ploča: Asus A7V8X RAM: 1,25GB DDR333 Grafika: Gigabyte ATI Radeon 9600pro, 256MB, AGP8X HDD: Maxtor 80GB, 5400rpm, ATA 133 Optika: CDRW Asus, DVDRW Optiarc Zvuk: CreativeLive 5.1 Uz ovu konfiguraciju imam neko kućište koje jeste čelično, ali je prastaro, sa mestima samo za 80mm ventilatore (i to samo sa zadnje strane) i ANC ili neko slično napajanje koje veovatno nije nekog visokog kvaliteta. Znam da je ovo jako star računar, ali meni još uvek odlično vrši posao s tim što mi jako smeta buka koju pravi. Ispitujući mogućnosti za novo kućište, napajanje i CPU kuler kao interesantni su mi se nametnuli modeli: Kućište: Antec Solo ili P182 Napajanje: OCZ StealthXstream 500W ili 600W CPU kuler: Thermaltake Big Typhoon (1300rpm, 16dB) Ono što me je najviše privuklo kod ovih komponenti jeste njihova deklarisana TIŠINA u radu. Svakako da imam u vidu kasniji prelazak na AM2 ili 775 platformu, tako da sam spreman da platim i više za "baznu gvožđuriju" sada da bih kasnije bar što se toga tiče bio miran. Napomenuo bih ovde da igrice ne igram, tako da SLI i Crossfire kao i overclock nisu uopšte u igri, a najverovatnija sledeća konfiguracija bila bi zasnovana na Core2Duo ili Athlon 64X2 procesoru, sa srednjom ili višom-srednjom klasom grafike. Konkretno me zanimaju vaša mišljenja: 1.Da li je za ovako nešto dovoljan i Antec Solo, ili je ipak bolji (i tiši) P182 i šta uopšte mislite o ovim kučištima? 2.Da li je Thermaltake Big Typhoon adekvatan i tih, ili predlažete neku alternativu? 3.Da li su OCZ StealthXstream 500W ili 600W zaista tihi i koliko su kvalitetni? Pozdrav svima i hvala unapred! |