[ Prika @ 10.06.2009. 13:20 ] @
Pozdrav, poceo sam da se zanimam Java-om i nadam se da ce vremenom to poceti da bude sve ozbiljnije. Pravim "igru zivota" koja ce raditi u GUI. Da bih prikazao stanje svake celije napravio sam komponentu GUIKolonija koja je prosirena klasa klase JComponent. Code: class GUIKolonija extends JComponent{ private int x; private int y; public void paint(Graphics graf){ graf.setColor(Color.BLUE); graf.drawRect(x*20, y*20, 20, 20); } public void setKoordinate(int x, int y){ this.x = x; this.y = y; } } Prilikom dodavanja komponente na JFrame pomocu metode , komponenta se prikazuje bez problema. Code: okvir.add(kolonija); Medjutim kada pokusam da napravim niz objekata koje cu dodati na JFrame prikazuje mi se samo poslednji kreiran objekat nacrtan na koordinatama x,y. Code: GUIKolonija[][] guiKolonija; guiKolonija = new GUIKolonija[10][10]; for(int y=0; y<=9; y++) for(int x=0; x<=9; x++){ guiKolonija[x][y]=new GUIKolonija(); guiKolonija[x][y].setKoordinate(x, y); prozor.add(guiKolonija[x][y]); } Zbog cega mi program ne crta dvodimenzionalnu matricu kvadrata, nego samo poslednji? |