[ owim @ 10.06.2009. 14:11 ] @
VAŽNO!

Da li primećujete koliko se NBS trudi da zaštiti korisnike od banaka koje su podigle marže koje nisu navedene u ugovorima? NBG je istog trenutka zapretio bankama i rekao korisnikcima da bankama ne moraju da plaćaju uvećane marže. Svaki dan u vestima, a banke se reklamiraju svuda. NBG oštro driluje banke.

Da li vidite analogiju sa MTS/Telenorom/VIP-om? Ako bi RATEL trebalo da bude za MTS ono što je NBS za banke, a RATEL neće da pomogne, ko može?

Molim konstruktivne - delotvorne predloge! Hvala.
[ pitikovski @ 10.06.2009. 14:31 ] @
RATEL nece da ide protiv MTS-a jer je to drzavna (drustvena ?) firma, a to podrazumeva da nece da dira ni Telenor ni VIP, jer bi se verovatno ovi pobunili, a platili su licence i napunili budzet (rupu bez dna).
Od kojekavih drustvenih firmi se finansiraju stranke koje postavljaju svoje pulene i rodjake po upravnim odborima, i izmisljaju kojekakva radna mesta za kumove, zaove, jetrve i surnjaje...tako da od tog nema nista. Sve je to vrzino kolo.
[ owim @ 10.06.2009. 14:49 ] @
Onda mi objasni relaciju:

NBG prekoreva i poništava odluke Rajfajzen banke, koja je 100% sa
stranim kapiralom.

RATEL ne čini ništa u vezi sa Telenorom, koji je 100% sa stranim kapiralom.

Uviđaš nelogičnost?
[ pitikovski @ 10.06.2009. 17:58 ] @
Kao prvo,Telenor je pljunuo gomilu para za licencu koja je otisla u budzet.

Kao drugo, ako bi RATEL krenuo da lupa packe Telenoru, onda bi morao i MTS-u, a to bi bilo kao da sami sebi lupaju packe.

RATEL = MTS = RTS =......= DRZAVA

Svi oni u istu tikvu duvaju.
[ owim @ 11.06.2009. 04:49 ] @
^ Nije to baš tako. Primerice, packe od NBS dobija i Komercijalna banka ("jedina domaća").

Telekom je 80% u vlasništvu države; jeste da je mesto korupcije, skandala, nepotizma, krađa, ali ipak nije više Slobino vreme (jeste Slobe Milivojevića, ali nije Slobe i Šmire). Čekajte, neko dostavi 500.000 računa i prizna da računi nisu tačni. I ništa. Plus sve ono od ranije.

Ja se bukvalno bojim da aktiviram bilo koju dodatnu uslugu, samo osnovni paket, i to je to. :)
[ scylerx @ 11.06.2009. 12:08 ] @
"Do ovog nikad ne bi došlo da je Pera na vreme otišao u policiju..................."
[ zemun88 @ 11.06.2009. 21:25 ] @
Kod Slobe su se bar operateri ponasali normalno prema korisnicima, a od 2000 je sve gore i gore. Sve lopov do lopova
[ Jagnjeca brigada @ 14.06.2009. 13:47 ] @
Stvarno je strasno sta nama korisnicima operatori rade i zalosno je sto Ratel ne moze takvom ponasanju da stane na put.

Evo npr. Telenor svuda u svetu ima besplatnu teh. podrusku a ovde naplacuje jer je ovo Srbija, evo i podigao cenu SMS poruka za inostranstvo - SMS poruka za inostranstvo na Telenoru 19.47 dinara (sa PDV-om).

To je cista pljacka korisnika.

Svi pricaju o nekavoj krzi, cene padaju... narod nema para... ali ovde cene divljalju.

[ zemun88 @ 14.06.2009. 16:44 ] @
Zemlje u kojima je besplatno pozivanje kol centra

Besplatno:
Madjarska
valjda Banglades
Crna Gora

U ostalim zemljama je tesko videti kolike su cene poziva ukoliko ih ima jer su sajtovi debilski i konfuzni - ne mislim na sve, ali vecina ima totalno glupave sajtove

A to sto su podigli cene poruka pokazuje kakve su lopine. Zato nemojte ni slati poruke vec koristite ino call telekoma, ili neki drugi voip servis


[ Jagnjeca brigada @ 02.09.2009. 21:09 ] @
Milosavljević: Direktive EU u Zakonu o zaštiti potrošača
Autor: Beta | 02.09.2009. - 14:24

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavaljević izjavio je danas da je u Nacrt zakona o zaštiti potrošača uključeno 15 direktiva Evropske unije koje se odnose na tu oblast.

Milosavljević je za RTS rekao da kada ovaj zakon bude usvojen potrošači u Srbiji i u Evropskoj uniji imaće isti nivo zaštite i prava. On je ocenio da Nacrt zakon o zaštiti potrošča o kome traje javna rasprava "stavlja potrošača u centar svih ekonomskih zbivanja". Milosavljević je objasnio da je nacrtom zakona predviđena mogućnost van sudskog poravnjanja i kolektivnih tužbi potrošača i da je cilj da se rasterate sudovi i da se "potrošacu olakša posao". On je rekao da očekuje da će početkom novembra zakon usvojiti Vlada Srbije i da potom bude upućen skupštini na usvajanje a da od sledeće godine počne njegova primena.