[ vojjin @ 10.06.2009. 22:57 ] @
Pozdrav svima,

imam iceCast 2 radio streaming, i odredjen broj DJ-a koji bi pustali, svako na svom mountu. Uradjen je i radio player, gde se moze birati stanica. Ali avaj, kod nekih korisnika radio krene ali se ne cuje ton. Procitao sam na netu da je to problem flash playera sa nekim verzijama XP SP2 (koje nasi ljudi najcesce i imaju). Da li je neko iskusio ovaj problem i da li ga je slucajno i resio? :)
[ stolex @ 15.07.2009. 23:39 ] @
Pa ovo uopste nije Flash streaming server. Flash za strimovanje koristi RTMP protokol. Ovaj protokol emituje Flash Media Server (prilicno komercijalan :)))) ili Red5 Opensource (postoje jos par servera ali ovi su najpoznatiji).
Mislim da tvoj problem nema veze sa Flashom, tako da ovo nije pravo mesto za pitanje. Koliko sam upoznat sa radom tih http mp3 streaming servera (poput soutcasta) problem moze da nastane u samoj kompresiji fajla, bitrate-u itd, pa se cesto desi i da neka pesma ide ubrzano ili uopste ne ide.
Ne znam koje Flash resenje koristis za pustanje muzike sa ovog streama, ali samo da znas da dobrog resenja bas i nema. Jos uvek (koliko mi je poznato) nije razresen problem curenja memorije, tacnije, flash ovaj http stream shvata kao jedan klasican http request, znaci sve sto svlaci on cuva u memoriji jer tome nikako da dodje kraj, tako da ce zauzece memorije samo da ti raste dok budes slusao radio.