[ oggie @ 11.06.2009. 10:57 ] @
Imam datatable adapter i preko njega punim neki datatable:

datatable dt = da.get(param1)

upit glasi : select * from xxx where id=?

Kada prosledim parametar data adapteru gde mogu da vidim kako izgleda formirani upit koji se prosledjuje bazi.Da li to uopste negde moze da se vidi?

Znaci on napravi upit: select * from xxx where id=param1, e gde to mogu da procitam?
[ logic_rabbit @ 16.06.2009. 09:21 ] @
Obicno se pise DataAdapter.Fill(DataTable).
Parametre za select upit prosljedujes ovako
DataAdapter.Parameters.Add("@Country", SqlDbType.NVarChar, 15).Value = "UK"

Upit koji se formirao citas iz debbugera....
[ oggie @ 16.06.2009. 09:49 ] @
Ali kako se cita iz debugera ... znam ja da postavim parametre i sve ostalo, ali kako da vidim koji upit je otisao ka bazi.
[ logic_rabbit @ 16.06.2009. 10:11 ] @
Ako ti je baza Sql Server onda zakaci profiler za njega i pogledaj koji ti je upit stigao. Ako ti je baza neka druga probaj naci neki profiler za nju....
[ oggie @ 16.06.2009. 13:34 ] @
Je'l mozes da mi kazes kako se radi sa tim profilerom, je'l se to radi na strani SQLServera ili na strani aplikacije u .NET-u?
[ logic_rabbit @ 17.06.2009. 09:02 ] @
Sql profiler radi na strani Sql Servera.
[ kloktor @ 20.06.2009. 20:57 ] @
Ako sam dobro razumeo ...
Stavis tacku prekida u kodu npr. iza izvrsenja adapter.update. Dok je program zaustavljen u Immediate Window ukucas ?Nazivadaptera.UpdateCommand pa enter (ili komanda koja ti treba) i dace ti kako izgleda upit. Ako te interesuju vrednosti parametara takodje u immediate prozoru ukucas ?Nazivadaptera.UpdateCommand.Parameters(0) i tako za svaki koliko ih imas.
[ oggie @ 23.06.2009. 14:12 ] @
Uf, izgleda da ne moze to sto meni treba.

U adapteru imam definisan upit:

Select * from Radnik where IdRadnika = @IdRadnika
Adapter puni datatable preko :

datatable dt= adapter.get(IdRadnika)

Ja mu prosledim idRadnika =34

Zelim da vidim upit:

Select * from Radnik where IdRadnika =34

Ovo mi treba za MS SQL server i MySQL. U SQL serveru sam stavio profiler ali i dalje vidim posebno upit sa znacima pitanja i posebno parametre, za MySQL nisam ni nasao profiler... ali koliko sam guglao izgleda da je nemoguce videti ovakav upit. To bi bilo moguce kad bi se upit radio konkatenacijom.