[ smjesko @ 11.06.2009. 13:48 ] @
| Pozdrav svima
Nisam dugo radio u Delphiu pa sam malo ispao iz "štosa". Poceo sam pravit program za restorane (kasa) i htio bih napraviti nesto poput onog sto se sada koristi touchscreen i karta stolova itd
Zanima me kako da napravim da se moze "crtat" raspored stolova i da za to vezem funkciju npr. narudzbe itd dali ima neko upustvo ili komponenta ili tako nesto
unaprijed hvala
|
[ savkic @ 11.06.2009. 16:26 ] @
Ako misliš na vizuelno podešavanje položaja stolova, možeš koristiti TShape ili TImage sa nekom slikom, mislim da uz Delphi dolazi neki primeri pomeranja TShape komponenti. Ako ti treba i otvaranje novog računa klikom na sto, u Tag te kontrole (shape, image) ubaci recimo ID stola.
[ smjesko @ 11.06.2009. 17:10 ] @
Jasno, a dali i kako mogu napraviti da gazda sam sebi pomjera stolove i odreduje koliko ce stolova imat ukupno?
[ savkic @ 11.06.2009. 18:14 ] @
> Jasno, a dali i kako mogu napraviti da gazda sam sebi pomjera stolove i odreduje koliko ce stolova imat ukupno?
Možeš, o tome sam i pričao u prošloj poruci. Na primer kada se klikne levim na neki shape objekat postaviš fleg, kada se otpusti miš ukloniš fleg, kada se pomera miš a fleg je setovan pomeraš i shape objekat.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.