[ serbian_boy @ 12.06.2009. 13:03 ] @
| Imam jednu staru sliku gde su mi deda i baba, slika je bas stara i uspeo sam da je skeniram. sad me interesuje da li postoji neki dobar program koji bi sliku malo osvezio, tacnije da bude malo ostrija. HVALA |
[ kintec @ 12.06.2009. 13:13 ] @
ima, photoshop. :) Ili odneses fotografiju u foto radnju, trebalo bi da vrse tu uslugu retusiranja fotografije.
[ serbian_boy @ 12.06.2009. 13:34 ] @
Znam da ima u foto radnjama , ali ja bi nesto sam da probam da vidim dal bi mogao malo da je pojasnim, ako ima neki programcic kazite mi. znam za photoshop ali treba znanje tu
[ Zoran Rodic @ 12.06.2009. 13:42 ] @
Pa mislim da ne postoji program koji će sa 2 klika od stare fotografije napraviti čudo.
Osim što treba znati Photoshop ili neku drugu aplikaciju u radnjama imaju i bolje skenere
[ serbian_boy @ 12.06.2009. 13:54 ] @
ok hvala u svakom slucaju
[ Paramecijum @ 12.06.2009. 20:16 ] @
Za retuš je mnogo važno kako se skenira, dakle, svaki piksel.
Minimalna rezolucija je 2400 dpi ali stvarnih, recimo Epson ima male skenere koji su u svom cenovnom rangu neprevaziđeni.
Zašto 2400?
Pa zato da uhvatiš strukturu fotografije, zrno, raster ili šta god se na njoj nalazi. Moraš imati zrno da bi onda prepravljao tako da podražavaš strukturu zrna. Ovo je naravno kod zahteva najveće važnosti, i to je popriličan posao, pipav i dosadan. Ovo je jedini način da se dobije rezultat koji će potpuno ličiti na fotografiju pre perioda propadanja.
Moje iskustvo je da žene mnogo bolje rade ove poslove od muškaraca.
Ako hoćeš samo da neke pukotine i oderotine skloniš, to može bilo kako i brzo.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.