[ grasak @ 12.06.2009. 13:49 ] @
Zamolio bih za par saveta sve dobronamerne znalce!! Elem, napajanje na racunaru je odbilo poslusnost i red je da ga zamenim. Ono sto je cilje je kupiti novo napajanje i kuciste(mozda i ne?) za budzet od 80 eura(gornja i maximalna cifra) a da bude STO TISE. Znam da trazim mnogo za male novce ali nadam se da cu dobiti savet od nekoga ko zna kako da dobijem najvishe za ono shto imam. U kucishte ce biti smeshten: AMD Athlon 64 3000+(1,8 GHz) Asus M2NPV-VM, nFrorce 430 (Sa integrisanom grafikom sa pasivnim hladjenjem) 2 GB DDR2 667 1. Mozda je opcija kupiti samo dobro napajanje, ali kuciste je jedna no name limena kutija - kvaliteta takvog da se savija na pogled. Znaci prvi generator buke je standardni ventilator na procesoru. Gledajuci neka kvalitetna i skupa kucista primecijem da su u istoj meri izbushena(rupe za protok vazduha) koliko i ova moja "limenka" i navodi me na zakljucak da zamena kucista nece smanjiti buku koju pravi taj ventilator, da li gresim? 2. Ako treba da menjam i kuciste i napajanje, moje pitanje je koje da uzmem za taj novac? 3. Ako bi samo napajanje trebalo da promenim - isto pitanje ;) 4. Mozda je opcija uzeti napajanje i promeniti hladjenje na procesoru, ali da li bi mogao da se uklopim za ovu cifru? Hvala puno svakome ko bude imao strpljenja da cita ovaj moj roman i da odgovor - ma kakav taj odgovor bio! |