[ websurfer @ 12.06.2009. 15:53 ] @
Slucajno sam naleteo na www.yucafe.fm gde prilikom ucitavanja pocetne strane iskoci popup prozor (www.yucafe.fm/popup_inhalt.html) sa sledecim sadrzajem:

Citat:


Poštovani Gosti

Da bi naš servis osto jos dugo vremena besplatan, bilo bi nam drago da nas podržite s jednim klikom na sledecu reklamu... ;-)Dakle, otvoreno navodjenje na kliktanje na AdSense reklame pri cemu onaj ko plati za ovakvo oglasavanje ne dobija zainteresovanog potencijalnog klijenta vec posetu nekog ko je samo kliknuo na nagovor autora sajta. Zar je moguce da se ovakva najgrublja zloupotreba nastavi i ne dodje ukidanja AdSense naloga?!
[ momsab @ 12.06.2009. 15:56 ] @
jeste ako se ne prijavi...
[ Cartman @ 19.06.2009. 09:24 ] @
Detektovace Google to, imaju dovoljan uzor podataka da bi podigli crvenu zastavicu na previsok CTR npr. Ban im sledi.
[ lasvegas @ 08.09.2009. 09:07 ] @
bolje se ne igrati za big G.
[ djevrek @ 18.09.2009. 12:54 ] @
lasvegas
Citat:
bolje se ne igrati za big G.


To si sigurno u pravu. Svedok sam bar 5 ugašenih iliti blokiranih adsense naloga zbog ovakvog igranja. Takođe, siguran sam 100% da im nije samo CTR postupak preko koga vide da neko "muti" nešto. Prijatelj je pokušao da ima što manji ctr i da klikće sam sebi na reklame pa je blokiran .... iako je svaki put bio drugi IP (čitaj: proxy) i sve ostalo što bi moglo da pomogne da se zaobiće taj njihov sistem "Big Brother" iliti veliko oko ... Uglavnom, ko želi ozbiljno da radi, neka radi pošteno ... kao što reče lasvegas: ne treba se sa njima igrati :)
[ Lord_Nenad @ 13.10.2009. 15:58 ] @
Svaki put kada se ucita stranica ukoliko postoji google ad na toj stranici on salje HTML kod te stranica u google bazu, i uvek imaju na raspolaganju sta se desava na toj stranici... ( cesto na firefoxu izbaci gresku tipa "zabranjeno ucitavanje koda stranice sa drugog domena"... )

Ako je napisao "Klikni ovde" i ispod stavio ad, brzo ce da odleti...

A sto se tice CTR, sta ako neko stavi ad u centar stranice, a ostali sadrzaj "sa strane", tako sam procitao da oni savetuju da se uradi, tad ce ljudi vise kliktati i onda ce biti veci CTR, i dobices ban zbog toga? huh? :S

Sto se tice IP, ne sme se klikati sa IP sa kojom se ulogujes u AdSense izvestaj... A sto se tice tog druga sto je koristio proxy...
Pa logicno je da ce ga banovati kad primeti 50 klikova za pola sata, sa proxy-ja ( na vecini proxyja pise da je koriscen proxy ), a pre toga imao 50 u dva meseca... Sta ocekivati?


Ja znam ovo jer sam napravio stranicu na kojoj je pisalo "Klikni na jedan od linkova i nastavi na sajt" ( tako nesto ), ta stranica je vidljiva samo za reg korisnike, a tekst ogranicen na drzavu Srbiju... I stize mi mail "Sklonite natpis 'Klikni na jedan od linkova...'" i naredni period dok nisam stigao do tog iznosa nisam dobijao zaradu :S Ja se zacudio...
Na koji nacin mogu to saznati?


Sto se tice "bolje se ne zezati sa njim"...
Zasto propustati priliku da zaradjujete 500x vise?
Sto ce mi ad koji ce da uspori ucitavanje sajta a da zaradjujem na njemu 0.10€ mesecno?
Rizik se isplati, ali je opet rizik...
Samo oprezno...


Anything is possible...
[ Lord_Nenad @ 16.10.2009. 17:09 ] @
E zna li neko koliko je vremena potrebno da stigne upozorenje ( ban ) ukoliko se otkrije neka nepravilnost ?
[ kajtaz98 @ 27.02.2019. 21:05 ] @
poz imam oko 211e na adsense e sad davno sam ga pravio i bio sam promenio adresu azurirao sam sad sve kao cekam da mi stigne neki pin postom, tamo prikazuje kao da je uplata pokusavana svakog meseca ali nista poslato, napunio sam 100% za isplatu sta da radim?