[ dr.zmaj @ 12.06.2009. 19:39 ] @
| Evo ovako dobio sam od drugarice Dell studio 1535 koji ima problem, ne vidi wireles mrezu. Ona kaze da je radio pre bez problema. Na njemu je instalirala XP sp3, a bio je sp2. Znaci sve radi normalno lampica za blutoot se pali i registruje recimo moj mobilni, ali lampica za wireles ne daje nista. U Device Manageru pod Network adapters prikazuje 1394 Net adapter, Bluetooth LAN Access Server Driver, Broadcom NetLink Gigabit Ethernet. Ono sto mi je sumnjivo jeste da u Other devices stoje zuti upitnici za Network Controller, SM Bus Controller, Unknown device. Da li neko ima ideju sta bi moglo da bude. Inace na sajtu Dell-a za ovaj model imaju drajvere samo za vistu. |
[ combuster @ 12.06.2009. 20:33 ] @
ftp://ftp.us.dell.com/network/...360-Module-wit_A01_R155172.exe
Probaj sa ovim drajverom... Ja mislim da se on ugradjuje u nekoliko modela pa i Studio seriju...
[ drdrksa @ 13.06.2009. 07:48 ] @
Meni su kroz ruke prosla 4 komada u skorije vreme i nijedan nije hteo da radi pod XP-om (probao i sa SP2 i SP3). Na kraju sam stavio Vistu i sve je sasvim normalno proradilo. Ista stvar, isti simptomi ...
[ Darije @ 13.06.2009. 11:17 ] @
pa kako da ti radi wireless kad ti kartica nije instalirana...
Network Controller = wireless karta
[ dr.zmaj @ 13.06.2009. 18:37 ] @
Evo ovako izgleda u Device Manageru, a oni drajveri sa onog linka javljaju sledece da taj chip ne postoji u racunaru. A kako mislis da mi nije kartica instalirana, hoces da kazes da je nema u racunaru ili sta drugo? Pa ako nema u racunaru kako je onda drugarica pre isla na wireles.

[ Darije @ 13.06.2009. 21:44 ] @
druze samo skini odgovarajuci drajver, instaliraj ga i radice wireless kartica. E sad verovatno ces prvo morati da utvrdis o kojoj se radi ako vec ne znas, pogotovo ako na dell-ovom sajtu nema podrske za win xp za taj laptop. Znaci malo potrazi na netu i sigurno ces naci taj drajver. Dell uglavnom stavlja Intel ili broadcom kartice.
[ combuster @ 13.06.2009. 21:59 ] @
Ne verujem da je intel-ova, pre ce biti da je broadcom u pitanju...
[ dr.zmaj @ 14.06.2009. 15:31 ] @
ubih se trazeci, ali nista. Sve sto sam skidao ne radi.
[ Binary Mind @ 14.06.2009. 17:22 ] @
wifi adapter na tom Dell-u jeste broadcomov... Evo uradio sam
search u Google-u pa vidi ako si propustio neki link sa drajverima...
[ dr.zmaj @ 14.06.2009. 18:59 ] @
MA pregledao sam sve to i skino drajvere za Broadcom, uradim setup sve odradi kaze da je instalacija prosla, medjutim nista. U Device Manageru stoji isto. Izgleda da cu morati da rusim sistem pa ispocetka.
[ drdrksa @ 15.06.2009. 22:30 ] @
dr.zmaj, probaj sve ovo pod Vistom i proradice. Simple as that!
[ dr.zmaj @ 17.06.2009. 18:12 ] @
Samo da javim da sam resio problem i bez Viste. Uradio sam restore na datum kad je izvrsena instalacija XP sp3, skino sam drajvere za intelov chip set, uradio instalaciju, i upitnik koji je bio na SM bus controller je nestao, zatim sam ubacio drajvere za Dell wireless controller, i proradilo je.
[ Binary Mind @ 17.06.2009. 22:28 ] @
Ja O J!

Ni na kraj pameti mi nije bilo da nisi instalirao drajvere za chipset. JBG kad nisam pocitao celu temu...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.