[ Parlevuci @ 16.06.2009. 11:42 ] @
Desktop direktno putem USBa izlazi na net. Laptop je prikacen na Desktop putem mreznog kabla
i preko njega izlazi na net (pardon, izlazio).
Na Desktopu sve funkcionise, dok sa laptopa mogu samo na gmail i google.com. Za sve
ostale stranice mi stoji...ceka...waiting for "..." i ceka ...ceka...dok ne poludim.
Kada laptop prikacim direktno na modem, on radi, ali preko Desktopa nece.

POgasim firewallove i opet nece. Konekcija na Desktopu je sherovana, podatke mogu
da razmenjujem izmedju oba kompa. Na oba je XP Sp2. Do nedavno je sve funkcionisalo
savrseno i ne znam sta smo uradili na Desktopu kad je sad ovako. IKOMov net je u pitanju (njihova tahnicka
sluzba nije mogla da mi pomogne.A vi? Hocete li vi moci?).

pozz

p.s. nasao sam jednu temu iz 2006 sa istim problemom i spominjane su DNS postavke i
hosts datoteka, ali resenje nije izneto, a ne znam sta je pesnik sa ova dva hteo reci.
[ Take 5 @ 16.06.2009. 14:51 ] @
Citat:
Parlevuci: ..nasao sam jednu temu iz 2006 sa istim problemom i spominjane su DNS postavke i
hosts datoteka, ali resenje nije izneto, a ne znam sta je pesnik sa ova dva hteo reci.

Pronađi datoteku sa nazivom hosts (bez ekstenzije) i obriši je... (advanced search / include subfolders... search in c:\windows)
Za NW adapter (ili DialUp Connection) u TCP/IP Properties / Advanced / WINS isključi "LMHOSTS Lookup" ako je uključeno...
Restartuj pa probaj ima li izmena...
Možda bi pomogao i neki utility program za čišćenje privremenih internet fajlova i keša browsera... a u najgorem slučaju si zapatio neku gamad...