[ ja034 @ 18.06.2009. 09:19 ] @
Interesuje me kako da sa forme u delphi-ju odem na neku pomoc, koja je dokument tipa txt, kako bih dobila objasnjenje cemu sluzi ta forma? |
[ ja034 @ 18.06.2009. 09:19 ] @
[ stankons @ 18.06.2009. 09:24 ] @
U svakom momentu u Delphi - u mozes pritisnuti F1 taster i dobices pomoc za ono gde se kursor trenutno nalazi. Za neka custom resenja, na primer, ako si napravila svoju komponentu, nema pomoci... Nisam siguran da sam te dobro razumeo, ali cini mi se da ti imas posla sa nekok formom koja je "rucno" napravljena, znaci nije deo standardnog Delphi - a, sto znaci da nema pomoci... Daj malo vise detalja, pa da vidimo...
[ ja034 @ 18.06.2009. 09:34 ] @
hocu da napravim korisnicko uputstvo (dokument tipa txt) i da korisnika klikom sa forme ode na taj dokument, odredjenu stranicu tog dokumenta, i procita uputstvo za koriscenje te forme u okviru aplikacije.
[ xenox @ 18.06.2009. 19:59 ] @
Mislim da bi ti bilo lakse da pozivas Windows help sistem. Taj txt ces lako prepevati u isti a onda imas i pretrage i ostalo...
[ lan-mi @ 18.06.2009. 20:14 ] @
http://www.vizacc.com/downloads.aspx
Najbolji freeware Help maker koji koji se lako moze linkovati iz delphija. [ tkaranovic @ 22.06.2009. 04:40 ] @
Može prilično jednostavno da se napravi win help (ekstenzije hlp) kucajući rtf fajl u tekst editoru, kao običan tekst. Uz poruku bi trebalo da je arhiva u kojoj su rtf i hpj fajlovi. Ovaj prvi rtf se može editovati u tekst editoru (neki koji ne otvara rtf format fajla). U njemu su i komentari šta i kako, o najjednostavnijim stvarima potrebnim da bi se napravio minimalni help. Za ovaj drugi hpj fajl ide uz Delphi: MS help Workshop (HCW), sa kojim se mogu kompajlirati ta dva fajla i time se dobija help fajl.
Prvo se doda u opcijama za projekat ime help fajla a iz programa se strane helpa pozivaju sa: procedure TProzorF.HelpGdeGodDaTrebaClick(Sender: TObject); begin Application.HelpJump('prva'); //ili Application.HelpJump('druga'); //ili Application.HelpJump('GdeGodDaTrebaStrana'); ... end; Inače rtf fajl može da se kuca i nečim što radi sa rtf fajlovima, može da ubacuje fusnote i da prelama strane ali i da takav fajl bude "razumljiv" za HCW. Recimo, ooo Writer pravi neupotrebljiv rtf. Ni html(.chm) help nije mnogo komplikovaniji, samo treba potražiti MS-ov HTML Help Workshop. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|