[ ticma @ 18.06.2009. 11:55 ] @
Imam par sajtova na besplatnom domenu a adresa jednog je www.placevi.iz.rs
Sajt postoji vec dve godine ali google ne indeksira stranu.
Cuo sam da nece besplatne ni da indeksira, pa je potrebno slati mail na [email protected] sto sam i ucinio, ali nisam video rezultata.
Ima li neka opcija da se navede google da uvrsti i te sajtove.
[ momsab @ 18.06.2009. 13:30 ] @
jesi li uospte prijavio sajt i koliko redovno azuriras?

drugo, kakve veze imaju afraid.org i google pretraga?
[ ticma @ 18.06.2009. 14:16 ] @
Da sajt se povremeno azurira, ali nikad se nije pojavio na google. cak javlja i gresku kod autorizacije, a tekst o tome sam nasao i ovako glasi

FreeDNS.net i Google imaju poseban dogovor da FreeDNS pravi filtriranje besplatnih domena za indeksiranje.

S obzirom da se radi o besplatnom servisu, pretpostavka je da će mnogi pokušati to da zloupotrebe da bi registrovaliveliki broj domena koji će biti korišćeni za spamovanje internet pretraživača.

Stoga, FreeDNS ima poseban DNS za Google koji vidi samo Gogole a u kome nisu svi domeni sa FreeDNS već samo oni za koje postoji dovoljan nivo pretpostavke da ne predstavljaju spam. Kriterijumi su tako postavljeni da u stvari većina domena ne ulazi u indeks. To je verovatno razlog zašto i vaš domen nije indeksiran na Google.

Da li je vaš domen u Google indeksu vidite u spisku domena na svom nalogu. Oni koji imaju pravo veliko slovo G iza imena domena su u Google indeksu. Nažalost, ja, kao admnistrator .iz.rs domena to ne mogu da vidim za poddomene koje ste registrovali, i ne mogu vam pomoći oko utvrđivanja da li ste u indeksu ili niste.

Dobra vest je da možete da ubacite svoj domen u indeks. Potrebno je samo dapošaljete poruku administratoru FreeDNS servisa i zatražite da vas stavi u indeks. Ipak potrebno je da ispunite neke preduslove: a to je da pre svega imate sajt postavljen na domen, koji ostavlja utisak ozbiljne namere da se domen korsiti i to naravno ne u spamerske svrhe. Dakle, nemojte se javljati ako niste postavili poptuno funkcionalan i sadržajan sajt. Pored toga, domen mora biti odobren, ne sme imati PENDING status.

Zahtev treba da pošaljete emailom na adresu dnsadmin(at)afraid.org, a u poruci navedite punu adresu sajta.
[ Miroslav Ćurčić @ 18.06.2009. 15:18 ] @
Eto, našao si odgovor,
pošalji email adminu freedns servera i ubaciće te,
tako sam i ja.