[ grizzly @ 18.06.2009. 14:12 ] @
Pozdrav ljudi, pravim diplomski u pitanju je J2EE tehnologija. Hocu da naucim hibernate, Struts2 i/ili Spring, jos neke tehnologije koje sam promasio u J2SE (ant, log4j itd) i sve to naravno na nekom od servera (Tomcat, GlassFish, JBoss). Imam uplacen neki java hosting ali nisam zadovoljan pa bih hteo da podesim jednu masinu kao server, da tu mogu da menjam servere, tehnologije, aplikacije ali da ta aplikacija bude vidljiva iz "spoljnog" sveta. Koliko ja kapiram treba mi 1 masina koja ce raditi 24h casa povezana na internet sa statickom IP adresom. Da li je moguce da ja uplatim neki net sa statickom ip adresom, na toj masini instaliram npr. Tomcat, podesim ga da prima zahteve na standardnom portu za html (80 valjda bese) a da posle bilo ko sa svog kompa moze da koristi aplikaciju koja je hostovana na tom serveru. Ne treba mi domain name, jel bi to moglo da ide tipa http://74.125.43.103/ kao sto mi ovde izbacuje google da za moju adresu dobijem moju aplikaciju? Cisto me interesuje vase misljenje, bojim se da nisam promasio neki detalj koji posle moze da me zezne... |