[ komodozmaj @ 19.06.2009. 20:41 ] @
Imam problem sa GUI-jem za prenos podataka preko COM porta (RS232) pisanim u C#, kako mojim, tako i tudjim resenjima. Sa prijemom, je sve u redu, a problem je sa slanjem gde do izvrsenja komande na UREDJAJU (matricni displej sa 8051uC) prodje tacno 10min! Probao sam stosta: 1) Po izdavanju komande za slanje - da iskljucim komunikacioni kabel (znaci, ne kasni PC sa slanjem), 2) Pravilno povezao SVIH 8 pinova na DB9 konektoru... i jos stosta sto mi je padalo na pamet. Komunikacija iz HyperTerminala, radi savrseno. Ista podesavanja COM porta sam primenio i u C#... Ima li neko ideju gde je greska? Spreman sam i da se adekvatno oduzim! Neiskusan sam u objektnom programiranju i C# Kod: using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Text; using System.Windows.Forms; namespace rs_zabac { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } private void serialPort1_DataReceived(object sender, System.IO.Ports.SerialDataReceivedEventArgs e) { } private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { serialPort1.Open(); serialPort1.Write("zabac"); serialPort1.Close(); } } } |