[ bucko70 @ 20.06.2009. 22:27 ] @
| Kako da u Visuel Basicu 2008 na formi unesem datum i neko ime, ili bilo sta drugo ,sto se nalazi u bazi podataka (Accesse) i da dobijem potreban listing sa svim podacima koji sadrze zadati datum i ime. Dakle, potreban mi je upit koji se unosi direktno na formu,inputbox ili texbox a onda na osnovu tog unosa dobijem podatke iz baze.
Probao sam da u data grid view zadam query medjutim, nisam uspeo !! |
[ bucko70 @ 26.06.2009. 11:20 ] @
Ne mogu da verujem da niko nece da pomogne.
Potrebno je samo u texbox da se unese bilo sta i da onda iz baze dobijem podatke !!
[ Mikelly @ 26.06.2009. 12:52 ] @
Eh, nije bas to toliko jednostavno.
Moras bar da razumijes koncept ADO.NET-a.
Treba ti System.Data.OleDB.OleDBConnection objekat (on sluzi za uspostavljanje konekcije sa bazom).
Treba ti System.Data.DataAdapter objekat koji ima Fill metod za dobijanje podataka iz baze.
Na SelectCommand svojstvo DataAdapter postavis System.Data.OleDB.OleDBCommand objekat koji sadrzi SQL iskaz - tvoj upit prema bazi.
Taj OleDBCommand objekat ima Parameters kolekciju, kolekcija System.Data.OleDB.OleDBParameter objekata, u koje ces da smjestas vrijednosti iz tvojih TextBox-ova.
Moras jos da napravis System.Data.DataTable objekat u koji ces da smjestis podatke koje dobijes pozivom Fill metode.
Na kraju imas podatke iz baze u DataTable objektu, tu s njima cini sto ti je volja.
Ovo ti je samo ugrubo, imas drugih nacina, koriscenjem DataReader ili TableAdapter objekata.
Dosta je pisano o ovome kroz forum, prelistaj malo, naci ces nesto sigurno.
Probaj, pa pitaj ako nedje zaglavis.
Pozdrav.
[ bucko70 @ 26.06.2009. 23:38 ] @
Konacno ! Hvala puno.Kad bi mogao i neki konkretan primer, bilo bi super.
[ pl4stik @ 28.06.2009. 01:09 ] @
Ovako se to radi za 5 min, a umesto @upit kucash ? za oba polja...
http://msdn.microsoft.com/en-us/vbasic/bb643828.aspx
Have fun

[ bucko70 @ 28.06.2009. 17:28 ] @
Ovo je prava stvar.
Hvala puno.
[ bucko70 @ 07.07.2009. 20:31 ] @
Ova stvar ne radi kod mene.
Kada sve uradim kako je navedeno u video primeru na formi ne dobijem polje za unos kljucne reci !!
Da li moze neko da mi pomogne!!
[ pl4stik @ 13.07.2009. 10:19 ] @
Jel si stavio samo znak ? umesto @nekiparametar kad pravish upit?
Jel vidis tabele iz baze i jel mozes da ih prevuces na formu ?
Jel vraca neki ex i koji ?
Daj kôd da vidimo sta "mrsish"

Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.