[ paga @ 22.06.2009. 16:07 ] @
| Dosta zakona i teorema nauči se na fakultetu elektrotehnike a da mnogi koji su pomenute predmete položili , ne shvate neke procese koji se odvijaju u mikro svetu atoma .
Među njima sam i ja .
Kad se generiše električna energija , naizmenična , šta se dešava u svetu atoma . Zanima me bukvalno sve , kad se oslobodi elektron , kolika se energija dovede . Kad elektron bude apsorbovan , koliku energiju preda ? Šta se desi u molekularnoj strukturi metala koji oslobađa elektrone (da li mu se nešto hemijski menja) .
Koliku energiju treba da proizvede generator da izgubi jedan gram bakra na svojim provodnicima , odnosno takoreći da odpošalje jedan gram elektrona ? |
[ Rumpletstilskin @ 22.06.2009. 17:32 ] @
Citat:
paga: Šta se desi u molekularnoj strukturi metala koji oslobađa elektrone (da li mu se nešto hemijski menja) .
Koliku energiju treba da proizvede generator da izgubi jedan gram bakra na svojim provodnicima , odnosno takoreći da odpošalje jedan gram elektrona ?
Salis se!?! MOLIM TE RECI DA SE SALIS!!!
[ paga @ 22.06.2009. 17:45 ] @
Ma jok , bre .
Ozbiljan sto posto .
Odgovore molim
[ Rumpletstilskin @ 22.06.2009. 18:00 ] @
Ukoliko si stvarno zavrsio neki "fakultet elektrotehnike" a pitas Koliku energiju treba da proizvede generator da izgubi jedan gram bakra na svojim provodnicima , odnosno takoreći da odpošalje jedan gram elektrona ? moj najiskreniji savet ti je da diplomu zapalis ili sakrijes negde na dnu ormana i ljubazno zamolis prvog elektricara na kog naidjes da te primi za segrta.
[ paga @ 23.06.2009. 10:30 ] @
Nemoj biti toliko oštar .
Niti sam završio fakultet , niti bih pocepao diplomu i da jesam .
Ovde nisam konkretno ispravno postavio pitanje . Nešto sam povezao emisiju sa proizvodnjom , i orjentaciju magnetnih vektora sa strujom . Pomislio sam da postoji neka veza između orjentacije magnetnog vektora i proizvodnje struje , pa sam pomislio da dolazi do emisije elktrona .
Iz te neispravne pomisli , rodilo se pitanje .
Ono što sam hteo da pitam , slikovito , kad se proizvodi odnosno troši struja , dolazi do interakcije u molekuarnoj strukturi . Ko učestvuje u toj interakciji i kako se ta interakcija manifestuje na materijal ?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.