[ Valerij Zajcev @ 23.06.2009. 08:34 ] @
Dakle ovako, koristim ubuntu distro, vrlo retko, nivo poznavanja linuxa je pocetnicki. Ali sam u svrhu demonstracije upotrebe .NET proizvoda na linuxu dobio zadatak da aplikaciju radjenu u Flash-u demonstriram bas na linux-u. Ta aplikacija ima u pozadini .NET Web Service. Flash je lepo podrzan i radi, problem mi je u ovom back end-u. Kako i cime da hostujem:
1) .NET Web Service
2) MS SQL Server 05 - bazu podataka

u linuxu. Dakle treba mi neko jednostavno resenje (step by step uputstvo) kako ovo postici. Cilje je vise popularizacija linuxa nego sama aplikacija, al dobro. Predpostavljam da ce to biti ostvarivo APACH-om.

Hvala unapred svima
[ madcama @ 23.06.2009. 09:34 ] @
Nisam siguran, ali mislim da apache nema veze sa tim.

Mozda bi trebalo da gledas u pravcu mono-a.

Drugo, ne znam da li je MSSQL moguce instalirati na linuxu.
[ Tyler Durden @ 23.06.2009. 09:40 ] @
MSSQL nećeš moći da potjeraš na Linuxu.
Jel ti i ti backendi moraju biti podignuti na Linux mašini? Ne možeš da ih pozivaš sa nekog drugog servera?
[ Valerij Zajcev @ 23.06.2009. 10:46 ] @
Ne, znaci sve se izvrsava na jednoj masini. Na windows-u recimo to radim tako sto u virtuelni direktorijum ubacim i flash aplikaciju i web service, bazu...samo gadjam mdf fajl na lokaciji na HDD-u. Cilj je samo da izvedem demonstraciju da li linux moze to da uradi. Posto je osnova prezentacije uoptreba dakle razvoja softvera na windows-u, a da linux korisnici nisu zanemareni i da mogu da je koriste. Zato sam i koristio web service da bih preko SOA arhitekture imao ovakav pristup, ali mi nije palo na pamet da ce linux praviti probleme (a i ovakav zahtev je stigao pre 2 sata). Da sam znao ranije mozda bih back end pravio u php/MySql al sad je malo kasno :( prezentacija je za 7 dana i mora da bude .NET/MS SQL Server 05.
[ madcama @ 23.06.2009. 11:05 ] @
Virtuelna masina?
[ momsab @ 23.06.2009. 11:06 ] @
da li ti hoces da klijentski deo aplikacije poteras na Linuxu(cini mi se da se to trazi) ili da celo resenje poteras na Linuxu? ako je ovo drugo, MS SQL Server ne dolazi u obzir

drugo ces moci delimicno rpeko monoa i da uzmes drugu bazu
za prvo ti je potreban samo flash, koji radi
[ Valerij Zajcev @ 23.06.2009. 11:09 ] @
Citat:
madcama: Virtuelna masina?

Onda je to windows :(
Citat:
momsab: da li ti hoces da klijentski deo aplikacije poteras na Linuxu(cini mi se da se to trazi) ili da celo resenje poteras na Linuxu? ako je ovo drugo, MS SQL Server ne dolazi u obzir

drugo ces moci delimicno rpeko monoa i da uzmes drugu bazu
za prvo ti je potreban samo flash, koji radi

Da, da samo klijentski deo. Aplikacija se otvara u web browser-u. Ja imam servis i bazu ali to korisnik ne sme da vidi, kao ni ovi na prezentaciji. Cilj je samo da tu klijentsku aplikaciju pokrenem i da omogucim da ona nekako komunicira sa servisom i bazom, nista vise. Moze li to da se izvede i kako?
[ combuster @ 23.06.2009. 11:20 ] @
http://www.freetds.org/

Da li bi mogao da iskoristis ovo?
[ momsab @ 23.06.2009. 13:03 ] @
to je klijent-server resenje
pa, lepo, serverski deo teraj na WIndows-u, klijentski na cemu god oces :)

cudan je to zahtev, sve na jednoj neodgovarajucoj masini... proveri ti malo bolje (i objasni kako stvari stoje), mozda ipak misle da se samo klijentski deo potera na Linuxu kako bi se pokazalo da to radi
[ madcama @ 23.06.2009. 13:12 ] @
Sad cu malo da pametujem, sta da se radi, jace je od mene.

Izabrao si neodgovarajucu tehnologiju - neodgovorajacu zato sto nije multiplatformska.

Reci predpostavljenima da sledeci put malo vise razmisljaju, a ne da na silu smanjuju troskove i/ili da ne obecavaju klijentima nesto sto nisu 100% sigurni da moze.