[ devilmaycry3x @ 23.06.2009. 23:30 ] @
Prije nego sto pocnem želio bih sviju pozdraviti. Ovako imam jedan problem. Moja sestra je u vezi posla dobila neke anketete (popunjene), i te ankete bi se sada trebale prebaciti u elektronsku formu. Kolegi je htjela reci da uradi preko excela ali kad sam vidijo koliko anketa ima........... Rekao sam joj da bi bilo dobro preko accessa ali ja sam u frci i nisam pri vremenu da se posvetim tome ( nisam profesionalac u njemu kad bi se pozabavijo mogo bi uraditi). Ima li sad neko slucajno bazu uradenu u koju meze unositi pitanja i odgovore, ali anketa se ne sastoji samo od odg. tipa a, b, c vec imaju i mišljenja pojedinih ucesnika tipa "Sta ti se njavise svidjelo u BIH", koja se trebaju zbrojiti. Ako nema sad baza mogo bi i neki program bilo kakav ili barem da ima neka str. na kojo je objasnjeno korištenje COUNT opcije, pogotovo kako izvesti da se broje ova slobodna mišljenja. Bio bih u svakom slucaju zahvalan za bilo kakvu pomoc.
[ Getsbi @ 24.06.2009. 04:57 ] @
U polje pretraga ukucaj reč anketa i dobićeš nekoliko ranijih tema koje su se time bavile. Ima i zakačenih primera. To bi trebalo da ti u dobroj meri pomogne.
[ devilmaycry3x @ 24.06.2009. 09:25 ] @
Hvala!
[ Dex02 @ 24.06.2009. 12:33 ] @
Pozdrav raja nov sam i imam jedan problem. Pretrazivo sam forum i nisam nista konkretno nasao u vezi kreiranja ankete u MS ACCESSU. Ima jedna slicna tema "anketa pomoc oko pravljenja", ali nisam nista konkretno iz nje izvukao. I kod mene je anketa tipa pitanja a,b,c, ali ima i upisivanja svoga misljenja "kako vam je bilo u visokom", jer imam dosta anketa koje moram takoder prenjet u elektronsku formu i na cd-u odnjet šefu. Sad mi treba savjet kako da kreiram "count" opciju da mi zbraja koliko ima pitanja gdje je zaokruzeno pdo a tj. morat cu na kraju imati koliko pod prvim pitanjem zaokruzeno pod a, pod b.... I kako da uradim da mi zbraja slobodna mišljenja ono tipa "šta vam se svidjelo u visokom" (piramida, planine....). Imali neko savjeta ili str. gdje je obješnjeno. Takoder bi mogao neki progrma, ali koje sam nasao ili su u php-u ( necu na str. nabacivati)...
[ devilmaycry3x @ 24.06.2009. 18:15 ] @
Na sajtu sam pronasao dosta korisnih stvari, imam samo jednu ne sumicu. Kako da napravim statičku obradu, TJ. da mi kaze na kraju koliko ljudi je zaokružilo pod a koliko pod b.... I za odgovore učesnika (slobodne odgovore) kako da njih unosim kako treba i da me se i oni zbrajaju. Bazu sam preuzeo sa http://www.elitesecurity.org/t251980-0, od ZIDAR i gordon benetre (hvala momci), pa sad ako ima neko da mi malo pomogne bio bih zahvalan.....
[ fanta1 @ 21.07.2009. 00:23 ] @
Pozdrav
Najlakse je to odraditi sa jos jednim query-em

napravimo novi query
ubacimo celije koje cemo izlistati i po kojim cemo brojiti npr. datumankete i odgovor
u query dezign-u desnom tipkom kliknemo na lijevoj strani otprilike tamo gdje pise:field, table, total itd i promijenimo query type na “Crosstab Query”
za onu celiju koju hocemo brojat npr. odgovor promijenimo u redu "total" sa "group by" na “Count”
zatim ponovo vratimo Query Type na “Select Query”

i izracunat ce ti koliko je svaki dan bilo odgovora uopste sad ti znas bolje koju celiju trebas izbrojat pa nju ostavi na group by a drugu promijeni na count.