[ kolani83 @ 24.06.2009. 19:19 ] @
Treba da uradim diplomski koristeci hibernate i wicket.

Aplikacija treba da bude troslojna.

Meni je potrebna pomoc oko organizacije(konkretno paterni koji se koriste(DAO patern npr)).

Ako neko ima kod sa hibernetom i wicketom(moze i neki drugi framework) da li bi mogao(hteo) da mi posalje na mail ili PM.

Svaki savet bi mi pomogao.

Hvala unapred.

[ kolani83 @ 29.06.2009. 04:49 ] @
Ajde ljudi pomozite! Neka neko nesto kaze
[ gajo2 @ 29.06.2009. 10:03 ] @
Paterni? Ono sto ti ja mogu reci je da projekat radis u Mavenu, pa onda razbij na pod-module. Onda jedan modul ima samo interfejse, a drugi implementaciju tih interfejsa. Tako da za prodavnicu necega bi imao:
* ProdavnicaCore - sadrzi interfejse modela
* ProdavnicaDAO - sadrzi interfejse DAO-va
* ProdavnicaBL - sadrzi interfejse business logike
* ProdavnicaCoreImpl - sadrzi Hibernate implementaciju interfejsa modela
* ProdavnicaDAOImpl - sadrzi Hibernate implementaciju DAO-va
* ProdavnicaBLImpl - sadrzi implementaciju business logike, npr. u Springu
* ProdavnicaWeb - sadrzi Wicket kod

E sad ovo je valjda neki patern i mi ga koristimo u firmi, ali tebi ga preporucujem samo ako si mazohista i zelis da se bakces sa milion fajlova. Ja bih pojednostavio i spojio Core i CoreImpl u jedno, i mozda jos DAO i business logiku u jedno. Mada Wicket stalno koristi neke interfejse tako da mozda jeste bolje da je Core razbijen na dva delova, ali u svakom slucaju sam razmisli.

Implementacija naravno ide tako sto prvo definises sve interfejse u nekom UML dizajneru, pa zatim generises kod, pa krenes u implementaciju... prvo model, pa DAO, pa onda web i BL. Ako koristis Spring mozes da koristis @SpringBean anotaciju za elegantno insertovanje beanova u Wicket forme...
[ bantu @ 29.06.2009. 12:27 ] @
@gajo2
Može li jedno kratko pitanje i jedane kratak odgovor da ne otjeram temu u offtopic, koji UML designer koristiš?
[ gajo2 @ 29.06.2009. 12:48 ] @
ArgoUML
[ kolani83 @ 03.07.2009. 08:49 ] @
Hvala. Ne koristim ni jedan framework osim ova dva, samo Hibernate i Wicket i po Larmanu bi trebalo da se uradi projekat.