|
[ pentium4 @ 26.06.2009. 00:05 ] @
| imao sam instaliran nod32 trial koji je isteako.nakon nekoliko dana nakon isteka insatlirao sam eset smart security,koji je u scanu naso 154 virusa.međutim svi ti virusi su bili word-excel dokumenti,kojih vise nema koje je kako kaze ess cleaned by deleting,a neki su i qaranteni.
ima li koji nacin da se vrate ti dokumenti,da se spase.....hitno,,,spašavajte ljudi |
[ goldmankm @ 26.06.2009. 06:23 ] @
za ovako nesto prvi put cujem, ali sve ima prvi put.
Ne verujem da je takvu stetu napravio nod32, jer ga vec duze vreme koristim, i zadovoljan sam.
Instaliraj Total Commander, pa ces te dokumente, najverovatnije, da vidis na tim mestima gde si ih stavio, samo su sakriveni , zato jer te je napao neki maliciozni software.
[ Dashkes @ 26.06.2009. 09:38 ] @
Kako je moguce da budu skriveni ako ih je NOD32 izbrisao? Ne verujem da se antivirusom izbrisani podaci mogu vratiti, ali pokusajte - http://www.diskinternals.com/download.shtml
[ Zoran Rodic @ 26.06.2009. 09:46 ] @
@pentium4
Pogledaj da nemaš slučajno C:\Win\lsass.exe
Vrlo je moguće da su tvoja dokumenta dobila .exe u nastavku i da ih je pobrisao Nod dok su izvorni fajlovi poprimili hidden atribute.
Total commander i opcija show hidden files, mogu biti rešenje
Uostalom, pošalji nam HJT log
[ pentium4 @ 26.06.2009. 10:12 ] @
ima isaas.exe,i jesu svi fajlovi dobili .exe,je li to znaci da s emogu vratiti
[ Zoran Rodic @ 26.06.2009. 10:20 ] @
C:\Win\lsass.exe
Dobro pročitaj ... svako slovo i lokacija su bitni
Kao što rekoh, postoji mogućnost da su tvoji fajlovi samo skriveni a da je malware napravio klon tvojih dokumenata i dodao .exe na kraju.
Pošali nam HJT log, pomoći će da saznamo šta se zapravo dogadja
[ goldmankm @ 26.06.2009. 12:26 ] @
Hteo sam uprosceno da kazem ovo sto je Zoran rekao, da svoje file-ove ne moze da vidi u windows explore, jer su poprimili hidden, i zato sam mu predlozio TC.
Mislim da mu je to resenje problema.
[ Dashkes @ 26.06.2009. 13:30 ] @
Da, izvinjavam se. Pogresno sam shvatio.
[ Slobodan Trebovac @ 26.06.2009. 13:57 ] @
Upravo danas sam na USB stick-u imao ovakvu situaciju, nakon ciscanja malware-a folderi i fajlovi na njemu su postali nevidljivi (hidden). Ako je i kod tebe slicna situacija, mozes da ih "povratis" preko TC-a (ne pomaze "obicna" Windows-ova opcija Show hidden files and folders) na ovaj nacin.
P.S.
Citat: Warning: Total Commander doesn't show hidden/system files by default, but you can enable them in Configuration - Options - Display - Show Hidden/System files
[ pentium4 @ 27.06.2009. 12:30 ] @
Total commaqnder ih vidi,nisam siguran jesu li svi,ali ih ima poprilicno dosta.
ali kako sad da ih prebacim u taj folder gdje su bili,
[ Catch 22 @ 27.06.2009. 21:17 ] @
Priloženi uz poruku su reg fajlovi kojima se ponovo vraća Windows Exploreru opcija Show Hidden Files, a atribute fajlova / foldera je najlakše promeniti odličnim besplatnim File Menu Tools
[ pentium4 @ 30.06.2009. 13:44 ] @
eh nakon instal novog sistema,i antivirusa nod,ponovo ih izbrise ali ih vise ne vidi ni tcommander.ma je li on njih negdje ostavlja,jer u karanteni su samo neki,a oni deleted,gdje su oni????
[ zoran_dojkic @ 30.06.2009. 14:22 ] @
I šta si sada uradio, trebalo je da sve snimiš na CD, sa virusom, ili bez njega. Pokušaj da vratiš izbrisano sa nekim programom za tu namenu. Gde ti je to sve bilo, na C, ili nekoj drugoj particiji?
[ Zoran Rodic @ 30.06.2009. 18:32 ] @
Citat: pentium4: eh nakon instal novog sistema,i antivirusa nod,ponovo ih izbrise ali ih vise ne vidi ni tcommander.ma je li on njih negdje ostavlja,jer u karanteni su samo neki,a oni deleted,gdje su oni????
Ovo je klasičan primer kada ne postoji dvostrana saradnja.
Naime, zamolio sam te da nam pošalješ HJT log i da rešimo problem
Preporuku da reinstaliraš sistem nisam pročitao nigde.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|