[ necan89 @ 27.06.2009. 09:30 ] @
Ovako,imam u kucnom racunaru gigabajtovu wireless karticu koja moze da radi kao AP, umrezavao sam lap top i komp na taj nacin 100x i radilo je extra... i pre jedno dve nedelje obrisem drajvere,mrezu iskljucim i sve to... i sad kad ponovu hocu da ih umrezim, instaliram drajvere i utility, signal 100%, medjutim sa lap topoom se nakacim i pise da je mreza limited or no connectivity.. i ne radi net na lap topu... a pre je radilo sve super bez ikakvih podesavanja,samo instaliram drajvere za karticu i nakacim se i to je to... sada nece da radi.. jel moze neko da mi pomogne da sredim to? hvala :/

Tacnije nece da dodeli automatski ip adresu lap topu... pokusavao sam i rucno ali ne radi nikako...

[Ovu poruku je menjao necan89 dana 27.06.2009. u 12:32 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao necan89 dana 27.06.2009. u 19:49 GMT+1]
[ necan89 @ 27.06.2009. 14:32 ] @
obrisao sam i firewall i opet isto... ajde jel ima neko ideju neku ? :(
[ tox master @ 28.06.2009. 20:57 ] @
pogledaj da ti u servisima nije uagseno nesto sto ima veze sa tim...
dhcp klient,server...
a skroz je cudno da nece ni da radi kad rucno ukucas ip adrese.
pretpostavljam da ukucas dns server kad podesavas rucno posto bez toga nece da radi.
[ necan89 @ 28.06.2009. 23:38 ] @
kako da proverim da li su ti servisi ugaseni? :/ a mozda nisam ni uneo kako treba... aj jel znas tacno kako parametre da unesem?

[Ovu poruku je menjao necan89 dana 29.06.2009. u 00:50 GMT+1]
[ tox master @ 29.06.2009. 00:40 ] @
control panel>administrative tools>services i tu vidi sta je startovano a sta ne i ako koristis windows za konektovanje mora ti biti startovan wireless zero configuration.
a sto se tice podesavanja nisi rekao kakav net imas na tom racunaru,i kako si pokusavao da podesis ip adrese i ostalo pa da mozemo da krenemo od necega.
a pogledaj malo temu o serovanju konekcije na home networking,tu imas primere kako odraditi podesavanja ako nisi siguran.

pozdrav
[ necan89 @ 29.06.2009. 19:28 ] @
Ovako svi ti servisi su ukljuceni i na glavnom racunaru i na lap topovima... podesavanja u tcp/ip na svakom racunaru je da automatski dodeli ip... ali lap top nikako ne moze da dobije ip i stalno je limited or no connectivity... imam adsl huawei modem,radi na lan kabal.. e sad oko podesavanja, ne znam da li treba da unesem parametre samo u wireless adapterima ili i na mreznoj karti od glavnog kompa na kojem je net? i koje parametre uneti?
[ tox master @ 29.06.2009. 20:32 ] @
pretpostavljam da si to sve probavao dok je laptop u neposrednoj blizini glavnog racunara pa mozemo da iskljucimo mogucnost da je signal slab posto i u tom slucaju mozes da dobijas takvu gresku.
a pretpostavljam da imas huawei ruter a ne modem posto postoji razlika?
da li automatski imas internet cim upalis racunar ili moras da pokrenes pppoe konekciju sa racunara da bi izasao na net?
ako je ruter u pitanju onda treba da odes u network conection,da nadjes lan konekciju i da je serujes na wireless karticu koju imas u tom racunaru.
onda odes u properties wireless kartice i podesis da je ip adresa 192.168.0.1 (sto ce ti i windows ponuditi cim serujes konekciju) i subnet mask 255.255.255.0.
na laptopu udjes isto u properties wireless kartice i podesis ip 192.168.0.2,subnet mask 255.255.255.0,default gateway 192.168.0.1 i dns server 192.168.0.1.
na ovaj nacin mora da radi net kad racunari ostvare konekciju.
ova sva podesavanja se odnose na rad u adhoc modu koji ti je i bolji iz vise razloga ako internet serujes samo na jedan racunar to jest laptop.
znaci moras da podesis obe wireless kartice da rade u adhoc modu.
ako iz nekog razloga opet nebude bilo neta probaj medjusobno da pingujes racunare da vidis da li uopste ima veze izmedju njih.

pozdrav, pa javi sta si uradio