[ wlada_85 @ 27.06.2009. 12:30 ] @
Je li moguce namestiti da ako nema protoka 10 minuta, da MT iskljuci tu pppoe konekciju (da je prekine)...??? Hvala :) |
[ wlada_85 @ 27.06.2009. 12:30 ] @
[ NenadS @ 27.06.2009. 14:39 ] @
Jesi li probao sa keepalive-timeout?
[ wlada_85 @ 27.06.2009. 15:09 ] @
Nisam probao... A nisam ni znao kako da trazim... :)
'idle-timeout' is used to detect, if client is not using Router networks, reaching timeout user will be logged out, etc. 'keep-alive-timeout' used to detect, if is available and reachable, if check fails client will be dropped out, etc. Koliko sam sad shvatio meni je potrban idle-timeout ??? Hvala!!! [ NenadS @ 27.06.2009. 17:27 ] @
Nisam siguran da se to podesava na PPPoE server strani ali ako se podesava, onda pokusaj sa tim pa javi da li radi.
Poz [ anon115774 @ 27.06.2009. 19:11 ] @
MT je klijent ili server?
[ wlada_85 @ 29.06.2009. 17:27 ] @
server...
Fora je shto ima nas par koji delimo net... E sad pokushavam da namestim PCQ tako da ako nas je dvoje brzinu podeli na 2, kad je troje brzinu podeli na 3. E sad deshava se i meni da se konektujem na net i da ostavim konekciju... A glupo je ako ja tad ne koristim net (ili neko drugi), da taj deo brzine bude vezan za mene koji to ne koristim... :) Evo josh malo modataka... wan, pppoe-out... wlan i dhcp server (lokalna mreza), pppoe-in - konekcija sa netom lan i dhcp (lokalna mreza), pppoe-in - konekcija sa netom... I sad je fora shto treba da pppoe-in posle 20 min da prekine konekciju... e za sad nisam uspeo da testiram... javljam cim pre... :) [ anon115774 @ 29.06.2009. 20:34 ] @
Nisam siguran da ce pcq da deli protok na tri dela ako je jedna od veza na leru. Najbolje ti to istestiraj.
[ wlada_85 @ 29.06.2009. 21:51 ] @
Nece da deli..
Uh poceo sam da skrecem sa teme... Nadam se da nece admin da se ljuti... Mislim, fora je shto igrice prave problem... e sad ako izolujem samo igricu i dodam joj prioritet opet kad neko pocne neki download ping skace... Naj reshenje je na ravne casti... Ali mi ne ide... Dobio sam savet da probam sa pcq... I tu se vrtim vec dosta dugo E sad opet ne mogu da napravim da se deli po konekciji (mislim kad neko uspostavi konekciju), da dobije zagarantovan protok koji je neka brzina/broj konektovanih... tj. da nema veze koliku brzinu vuce sa neta... Bash sam otisho sa teme... Menjam naziv.. He ne mogu da promenim :) Hvala Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|