[ scenarist @ 27.06.2009. 18:33 ] @
| Naime instalirao sam SAMBU po ovom uputstvu (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=202605) i kreirao mrezu i sve radi kako treba ali jedino ono sto mi bas treba ne radi.
Kako da sherujem disk u XP tako da ga linux vidi...pitanje je naizgled cini mi se jednostavno a mozda i nije.
kada sherujem disk od linuxa, u xp ga vidim ali nikako ne mogu obratno, tj da sherujem disk od XP pa da ga u linuxu vidim sto mi naime i treba...
jedino imam mogucnost ali malo nije prakticna a to je da kad udjem u My computer od XP tu vidim disk od linuxa i mogu u njega kopirat podatke da bi ih vidio u linuxu pa ih opet iz linuxa kopirat na disk ali to je glupost....nidje veze
[Ovu poruku je menjao scenarist dana 27.06.2009. u 19:55 GMT+1] |
[ maksvel @ 27.06.2009. 18:42 ] @
Da li si na Linuksu instalirao i smbclient (Samba klijenta)? Postoji i dodatak za Nautilus, za pregled Windowsove mreže.
Ako si to sve već instalirao, proveri prava pristupa deljenom folderu na Windowsu, kao i firewall.
[ scenarist @ 27.06.2009. 18:58 ] @
Nisam instalirao smbclient, evo upravo sad jesam...ali ne znam sta dalje
[ combuster @ 27.06.2009. 18:59 ] @
Mozda ti je i najlakse da povuces iz repoa pyneighbourhood koji je frontend za sambu i pomocu kojeg mozes lako da pronalazis share-ove iz windows-a...
[ scenarist @ 27.06.2009. 19:01 ] @
moze li malo podrobnije da objasnis...ako nije problem
[ combuster @ 27.06.2009. 19:44 ] @
Iz synaptics packet manager-a idi na search pa nadji paket "pyneighborhood" ili idi u konzolu i kucaj "sudo apt-get install pyneighborhood"... Iz njega mozes pretrazivati share-ovane foldere preko cele samba mreze, ne moras da ga konfigurises i lak je za upotrebu... Ako budes imao nekih problema javni...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.