[ bttp @ 29.06.2009. 02:26 ] @
Zašto nema prikaza novih modela? Evidentno je da je došlo do zabušavanja sa time na tom forumu, a korisnici nažalost ne mogu da pokreću nove teme niti da daju prikaze.

Bilo bi dobro da se angažuje neko ko ima vremena i ne mrzi ga da nastavi to da radi, i da forum održava korak sa novim modelima kao što je bilo do skoro.
[ bttp @ 25.07.2009. 15:01 ] @
Šta se dešava sa ovim podforumima, novi modeli izlaze, najavljuju se a na forumu ni traga ni glasa? Možda bi trebalo omogućiti korisnicima da daju prikaze, da bi forum ipak zadržao neku ažurnost.
[ Take 5 @ 25.07.2009. 18:03 ] @
Ti si kanda nabavio neki novi model Nokije pa bi sada malo da komentarišeš po forumu?
Potpuno ista je situacija, ako ne i još gora i na ostalim podforumima GSM - tržište gde bi trebalo da se kače teme vezane za pojedinačne modele telefona (Sony Ericsson, Samsung, LG...).
Na Nokia forumu se još tu i tamo ponešto pojavi, a na ovim ostalima je sve zamrlo već duže vreme.

PS
Napravi sam prikaz nekog modela i okači ga na nivo iznad, gde je to dozvoljeno u "GSM - tržište" (ne u podforum Nokia), pa će valda neko od moderatora to onda prebaciti u pripadajući podforum.
Valda je to tako zamišljeno da treba da funkcioniše?!?
[ bttp @ 26.07.2009. 02:25 ] @
Nisam nabavio nikakav novi model (trenutno trošim iPhone 3G i N95 kao bekap), već sam navikao da se tu informišem o novim modelima. A sad gledam na nekim drugim sajtovima ima gomila novih modela u najavi a nekoliko je već izašlo od kojih ni traga na forumu. A kako je Nokia sada u prilično nezavidnoj situaciji u smartphone segmentu od pojave iPhone-a i gomile drugih WM uređaja, kao i konkurentskih Symbiana, zanima me diskusija na tu temu.

A ima i nekoliko novih najavljenih modela koji su interesantni iako su i dalje zasnovani na već pregaženoj Symbian S60 platformi, i tako to. Npr. trenutni flagship model N97 nije uopšte prikazan, da ne spominjem gomilu drugih koji su se već pojavili na tržištu.

A inače zamišljeno je da funkcioniše tako da korisnici predlažu prikaze modela, a "nadležni" onda odluče koji da prikažu. Tako je bar do sada bilo.

Evo npr. jedan model koji upravo treba da se pojaviIma ih još koji izlaze u istom cugu

http://pdadb.net/index.php?m=s...;id=1953&c=nokia_n86-2_8mp

A da ne govorimo o drugim smartphones tipa Palm Pre, Acerovim modelima, HTC itd itd. Baš ih ima dosta, smartphone tržište je u punom zamahu, a ovde mrtvilo.

[Ovu poruku je menjao bttp dana 26.07.2009. u 03:38 GMT+1]
[ Take 5 @ 26.07.2009. 10:48 ] @
Vidim da je predloženi "recept" ipak upalio!


Jedino je u tim prikazima, koje si okačio, vidno odstupanje od uobičajene strukture prikaza (kao na GSM Arena).
Koliko vidim samo si izvršio copy / paste sa Nokijine stranice sa specifikacijama...
Stara šema je ipak preglednija (uz malo truda onog ko pravi prikaz)
[ bttp @ 26.07.2009. 12:01 ] @
Pa jeste copy/paste, ali bolje i to nego ništa, a bitnije je imati temu za diskusiju, sa ipak nabrojanim specifikacijama na ovaj ili onaj način, nego nemati nikakvu. Evo ti uradi bolje ako ti se da, a toliko se nakupilo tih telefona za prikaz samo od Nokije, da ne govorim o masi drugih smartfonova, pa i "običnih" koji zavređuju pažnju. Možda bi čak trebalo otvoriti i poseban forum za HTC na primer jer imaju isto gomilu modela i dosta su popularni, dok npr. postoji podforum Motorola koja je dead.

Ili podforum LG koji ima ukupno 7 (sedam) modela sa poslednjim postom od pre 3 meseca otprilike.
[ Take 5 @ 26.07.2009. 13:18 ] @
Citat:
bttp: ... Evo ti uradi bolje ako ti se da, a toliko se nakupilo tih telefona za prikaz...

He, he... pa nešto mi se baš i ne da, jer sam stekao potpuni imunitet na infekciju "mobile gadgets", tako da sam potpuno nezainteresovan.
Pridružio sam se RETRO struji, pa sa zadovoljstvom vadim iz ormana stare telefone sa monohromatskim displejom pa ih onda "prikazujem" na stolu u kafani, sve uz opšte zgražavanje prisutnih hi-tech freak-ova, ponosnih vlasnika najnovijih touchscreen "multimedijalnih tehnoloških čuda"!

(... nigde kraja zabavi!!!)

[ bttp @ 27.07.2009. 04:38 ] @
Pa sad, možda i to može da bude zabavno izvesno vreme, kao posmatranje reakcija "publike", ali siguran sam da brzo i to dosadi osim ako čovek nije tvrdoglav. Ipak je zabavnije igrati se sa novim tehnološkim zezalicama :)