[ bockey80 @ 29.06.2009. 10:43 ] @
Pozdrav....zelim da integrisem opciju za placanje na sajtu...da napravim "PAY" dugme, cijim klikom se otvara mogucnost da posetilac upise svoj broj kartice i procesuira odredjeni iznos, a ja imam mogucnosti da novac kasnije prebacim na moj devizni racun (SWIFT).

Kako je to moguce, molim za savete!
[ Thetaworld @ 29.06.2009. 11:11 ] @
Primanje kreditnih kartica za nekoga iz Srbije je po izvještajima nekih klijenta zakonski nemoguće. Naime, firma u Srbiji ne bi smjela da naplaćuje u stranoj valuti, a takva naplata putem stranih firmi za procesiranje kartica je obično u stranoj valuti, nije u dinarima iako bi se sa nekima od njih to moglo dogovoriti.

Tako to zakonski ne bi bilo moguće. Ali i ti zakoni su poprilično diskriminirajuću, jer neko iz Srbije može da otvori stranu firmu i može onda da prijavi podružnicu i sa tom podružnicom smije da prima strane value.

Jedan od načina primanja novca bi bio http://www.alertpay.com koji mogu da koriste i privatnici.

Ako nešto nije po zakonu, ne znači da nije za život i korištenje. U primanju kreditnih kartica nema ništa loše.

Louis
[ Jbyn4e @ 29.06.2009. 12:13 ] @
Nije po zakonu? kako onda radi banca intesa?
http://www.bancaintesabeograd....0&mId=34570&mpId=33504
pa neki spisak prodavnica:
http://www.bancaintesabeograd.com/index.aspx?pageno=238

pa imas i e-services...
http://www.e-services.rs/

ima i ono pakomovo za diners kartice ako jos radi....
[ Thetaworld @ 29.06.2009. 12:37 ] @
Jeste, usluge naplate postoje u Srbiji. Ako se hoće raditi sa srpskom firmom, mogu se samo usluge iz Srbije koristiti. Te usluge recimo od Banke Intesa su dostupne firmama koje su u prošloj godini imali barem € 500,000 dobit. Naravno ako se nekome isplati raditi sa tim finansijskim kućama u Srbiji, onda neka izvoli.

Mislim da je mnogo lakše i jeftinije i brže koristiti stranu firmu sa podružnicom u Srbiji sa kojom se onda primaju kreditne kartice. Trošak za primanje može da bude u procentima od 2% do 8% na primjer, a ne mora da postoji bilo kakav mjesečni trošak, firma može da bude sasvim nova, može da se prodaje bilo šta i u bilo kojim valutama.

Na žalost, Narodna banka Srbije iz ko zna čijih interesa, nalaže da se u devizama ne može naplaćivati, osim u vrlo posebnim slučajevima, bilo kojem rezidentu u Srbiji: http://www.nbs.rs/export/inter...plac_upl_ispl_strana_efekt.pdf

Prema tome, firma iz Srbije lako može da uzme usluge naplate kreditnih kartica kod firme u Velikoj Britaniji, Švicarskoj ili drugim zemljama, takva usluga je vrlo dobra u odnosu na lokalne banke i kuće koje zahtijevaju nemoguće uslove. Ali, u pravilu firma iz Srbije ne smije da naplati nekom rezidentu u EURima ili dolarima ili funtama ili slično. Znači trebali bi da budu u stanju da naplate u dinarima. Čak i da je tako, pitanje je da li bi to bilo prihvaćeno, jer tehnički nije moguće ostvariti uslove iz gore navedene odluke Narodne banke Srbije.

Dobio sam tu informaciju od jednog klijenta iz Srbije, jer mi smo mu mogli lako ponuditi riješenje, ali mi je javio da se informisao i da ne bi smio da radi na taj način. Ja sam to provjerio i stvarno je tako. Pročitaj tu odluku.

To je smiješna odluka, koči preduzetnike da rade u svojoj zemlji, daje više prava strancima nego domaćima.

Louis
[ bockey80 @ 30.06.2009. 01:03 ] @
Ja sam isplatu preko racuna u UniCredit Banci dobijao iz inostranstva putem interneta i to u valuti koju odaberem, bilo EUR bilo USD, i bas sam pitao sluzbenika na slateru da li se tu placa porez. Rekao je da se poreklo novca ne ispituje pa prema tome da njihova banka NE NAPLACUJE porez.

Tako da...nikakvih problema oko toga...mene jedino zanima kako sa tehnicke strane da postavim tu opciju na sajtu...preko kog servisa?
[ web000 @ 05.07.2009. 16:13 ] @
Moneybookers?