[ dulle2009 @ 29.06.2009. 21:39 ] @
Čini mi se da nije predstavljeno na ES-u, pa ajde, evo, ja da otvorim temu.

Kratak opis sa sajta jednog od domaćih prodavaca:

Citat:
Poseduje neverovatan protok vazduha u odnosu na sva do sada napravljena kućišta, a tome doprinose kako jedan 92x92mm ventilator napred tako i grandiozni 250mm ventilator sa gornje strane kućišta, koji može da radi u tri nivo broja obrtaja. Ventilator je sa višebojnim LED osvetljenjem.
Tip kućišta: Open Air Case
Format ploče: ATX, MicroATX, Mini-ITX
Broj mesta za 5.25" uređaje: 2 (eksterni)
Broj mesta za 3.5" uređaje: 2 (interni)
Opciono: Bočni panel za dodatna 4, 3.5" uređaja
Hlađenje: 250mm TriCool sa 3-brzine višebojni LED Fan: 1, 92mm HD Fan: 1
USB konektora: 2
Firewire konektor: 1
eSATA konektor: 1
Konektor za mikrofon: 1
Konektor za slušalice: 1
Napajanje: Nema
Boja: Siva
Dimenzije: 330 x 376 x 419 mm
Težina: 7.2 kg
Napomena:
Ispunjava ROHS standard

Garancija 36 meseci

Nekoliko fotki:

Zvanični sajt: http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=NzA0

Uz ovo treba i Robokap da ide, za svaki slučaj.
[ Ha-Nocri @ 29.06.2009. 22:01 ] @
Da, video sam to kućište, bar ne moraš da brineš o protoku vazduha ^_^
[ calexx @ 29.06.2009. 22:04 ] @
Hm, zar se ne dobija isto kada se ploča sa ostatkom stavi na karton i poveže sa periferijama? Za hlađenje se uzme onaj veliki sobni ventilator pa fino i kompu i nama.
Šta se ovde radi sa prašinom, prosutim sokom i kafom, bilo čime što je od metala i odluči da padne kad komp radi u najveće?
[ Ha-Nocri @ 29.06.2009. 22:09 ] @
Pa sve može u suštini, samo bi morao da pronađeš načina da sve te komponente fino zašrafiš i učvrstiš da se ne mrdaju...

Pretpostavljam da će ovo kućište imati svoje kupce, entuzijaste recimo koji stalno nešto čeprkaju oko komponenti ili ljude koji imaju jako malo prašine u stanu, a ima takvih. Kod mene u sobi je celom površinom poda tepih, znači prašine za izvoz, tako da ovo kućište otpada u startu...
[ bakara @ 29.06.2009. 22:34 ] @
Ovo moze i uspravno da stoji?
[ dulle2009 @ 29.06.2009. 23:00 ] @
Ma, u redu je dok stoji, samo da ne prohoda.

Šalim se. Kućište zaista izgleda interesantno, čak i "moćno", ali očigledno da nije baš preterano funkcionalno, posebno po pitanju sigurnosti.
Šta, na primer, ako ga koristi Java programer? Svi znamo koliko se oni iscrpljuju dok rade i koliko kafe piju.
Dekoncentrisanost + pospanost + često ispijanje kafe + sa svih strana otvoreno kućište...
Ne treba biti kvantni mehaničar da bi se s velikom verovatnoćom predvideo rok trajanja matične ploče u jednom takvom kućištu.
[ Binary Mind @ 30.06.2009. 01:10 ] @
U servisu gde sad radim imamo 2 rucno napravljena slicna "kucista" (to ameri zovu tech station) , sa sve limom za plocu, distancerima itd. Jedna polica za optiku, hardove i PSU a druga sa sve limom sa rupicama za razne formate maticnih ploca za plocu, procesor RAM i kartice. Sto bih placao brend kad sam mogu da napravim svoju verziju Skeletona sa slicnom pa i boljom funkcionalnosti za brzo menjanje komponenata. Mislim ko voli nek' izvoli, al' ne hvala. Nagledao sam se dosta Skeleton-like naprava u zivotu i pravo da vam kazem vise volim radni sto gde cu sam da rasporedim komponente radi testiranja i sklapanja nego ovakva "kucista".

[Ovu poruku je menjao Binary Mind dana 30.06.2009. u 04:00 GMT+1]
[ StORM48 @ 30.06.2009. 12:28 ] @
Mmmmmm... windy!

And dusty...

Ovo je dobro negde za na planinu ili tako nešto...
Za BG i generalno gradsko okruženje - nix. Nažalost.

Pozdrav