[ zonic @ 01.07.2009. 12:16 ] @
Potrebna mi je mala pomoc oko prevazilazenja problema sa laptopom Dell Inspiron 1300 , racunar je kupljen pre godinu i 6 meseci nov dodato je jos 1gb rama sad ima 1,5gb .Posto su se stvorili uslovi da mogu da ostvarim Wireless vezu sa internetom u kucnim uslovima preko ADSL-a pokusao sam prvi put da to odradim medjutim na laptopu nikako da se pokrene Wireless konekcija , u BIOS ukljucim Wireless medjutim kada snimim ili kad ponovo udjem u BIOS opcija je opet podesena na Off bez obzira sto sam predhodno ukljucio .Tipke na tastaturi(Fn-F2) zaduzene za ukljucivanje i iskljucivanje Wireless-a ne reaguju ostale rade za druge opcije. U device manageru uopste nema prijavljenog uredjaja (Dell 1470 Internal Wireless 802.11a/b/g ) mislio sam da su drajveri .Pa se sada pitam da li ovaj racunar uopste ima ugradjenu Wireless karticu mada po ovim specifkacijama pise da ima http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2738 .Napominjem da kad sam ga kupovao nisam obratio paznju na tu opciju jer nisam smatrao da ce mi zatrebati , na racunaru je instaliran Windows 7 ali mislim da to nema veze jer radi zaista perfektno sa svim ostalim hardwerskim elementima .Kako da utvrdim da racunar ima ili nema tu karticu bez otvaranja laptopa ili treba nesto drugo da se podesi, mozda su ga prodavci osisali za tu karticu sto kod nas nije nemoguce. Hvala unapred na odgovorima !

[Ovu poruku je menjao zonic dana 01.07.2009. u 13:29 GMT+1]
[ tox master @ 01.07.2009. 21:48 ] @
vrlo moguce da wlan-a nema, a da li su ga izvadili ili nije ni bio to je pitanje.
trebalo bi recimo u everestu pod devices da se vidi da li wlan uopste postoji u racunaru a pokusaj da instaliras drajvere ovako na slepo pa se mozda i "probudi".
mada je najpre da ta kartica nije uopste u racunaru posto kako kazes bios vrati podesavanje na staro.

pozdrav
[ zonic @ 02.07.2009. 19:46 ] @
Da upravu si drajveri ga nisu probudili a uz pomoc programa Belarc Advisor sam iscitao sve sto je u racunaru od hardwera i nema ni pomena da ima (Dell 1470 Internal Wireless 802.11a/b/g ) Wireless kartcu , jedino sto me opet buni i da sumnjam da je izvadjena sto na delovom sajtu kad sam upisao serijski broj i broj testa racunara odmah su ga pronasli i da je to Dell Inspiron 1300/130B gde pise da poseduje tu karticu.Nego nije sad to vise za dokazivanje pokusacu da resim situaciju sa USB Wireless mislim da ce ta opcija uspeti , hvala na odgovoru .
[ tox master @ 02.07.2009. 20:27 ] @
nema razloga da ne uspe ali jesi li razmisljao da ubacis wlan karticu unutra?
po meni je to malo kompaktnija varijanta i ako ne mislis prikljucivati neku vanjsku antenu a kako je laptop inace predvidjen za wlan onda 99% ima i antenu,kablic i konektor pa ti samo preostaje ubaciti karticu i instalirati drajvere.
naravno ako uzmes usb to ti je mnogo jednostavnije,ustekas i instaliras drajvere i vozi.

pozdrav
[ zonic @ 04.07.2009. 18:51 ] @
A i jeftinije nasao sam polovan USB odlicno radi a lap top mi se ne otvara, kartica je na vrlo nezgodnom mestu kako sam video po uputstvu za rasklapanje , zahvaljujem na savetu .