Priblizava se i pravljenje kutije, pa bi da se raspitam malo...Cudan mi je ovaj nacrt
http://www.audiotehnika.rs/rcf%2018%20sub,%20novo%20reflex
Prva stvar, stavljene su spoljne dimenzije kutije, tako da ako stavim deblji materijal,dobijam manju zapreminu kutije,ako stavim tanji materijal, dobijam vecu zapreminu...
Pretpostavljam da bi kutija trebala biti pravljena od 18mm birch ply (kao sto je i rcf 4 pro 8001S), ali kada sa tom debljinom drveta racunam zapreminu kutije dobijem od 188lit ( sa prednjom stranom uvucenom za 32mm, Bez oduzimanja zapremine refleksnih rupa(28lit), tako da bi ta kutija prakticno bila 160lit, a ne 180 kao u nacrtu...
Ako racunam po spoljnim dimenzijama(bez uvlacenja prednje strane), dobijam 231 lit, - 28lit refleksi, dobijam 203lit (sa uvucenom prednjom stranom za 32mm dobijam 214lit - 28lit refleksi = 186lit)
Ako uvucem prednju stranu,kao sto se radi, automatski smanjujem zapreminu kutije,pa se sa tim menja i zapremina refleksnih cevi, da li njih da skracujem ili?
Da li je neko pravi ove kutije, moze li malo da mi pojasni o ovome sto sam pisao...eventualno da napise kako je radio, kojim redom je radio kutiju...Kako radi gotova kutija sa L18P300???