[ mickey.co.ba @ 01.07.2009. 22:06 ] @
| Ne znam dali sam ovo postavio pravi podforum, sorry ako nisam...
Da li postoji neki jedinstveni ID ili serijski broj računara koji se može provjeriti a zatim na osnovu dobivenog podatka zabraniti pristup sajtu...
Imam problem sa osobama koje banujem a one se ponovno vrate, promjeni im se IP ili koriste razne proxy-e...
|
[ flylord @ 01.07.2009. 22:22 ] @
to sto hoces, je, na zalost, ili cak mozda i na srecu, nemoguce uraditi.. ne postoji nesto na osnovu cega mozes da zabranis pristup nekom.
[ Milos911 @ 01.07.2009. 23:20 ] @
Vec se pisalo o tome par puta. Ne mozes na taj nacin ali mozes da mu u cookie upises neku informaciju na osnovu koje ces mu kasnije zabraniti pristup. Samo pazi da je ne upises svima.
[ Nemanja Avramović @ 02.07.2009. 00:56 ] @
A on može, ako je dovoljno iskusan, i da obriše taj cookie

[ mickey.co.ba @ 02.07.2009. 10:11 ] @
Kao što reče Nemanja, izbriše one cookie koje sluze za prepoznavanje da li je prethodno banovan ili ne...
Ne znam zasto bi bio problem da se u browserima napravi taj neki ID koji bi se slao na neki način serveru, ne vidim nista loše u tome osim što bi pomoglo da se spammeri i ostale ne željene osobe banuju s sajta...
[ madcama @ 02.07.2009. 10:23 ] @
Citat:
mickey.co.ba: ...ne vidim nista loše u tome osim što bi pomoglo da se spammeri i ostale ne željene osobe banuju s sajta...
Privatnost korisnika se time ugrozava.
[ Nikola Poša @ 02.07.2009. 10:39 ] @
Citat:
mickey.co.ba: Kao što reče Nemanja, izbriše one cookie koje sluze za prepoznavanje da li je prethodno banovan ili ne...
Ili se jednostavno uloguje u nekom drugom browser-u...

[ Milos911 @ 02.07.2009. 11:23 ] @
A mozda je pocetnik ili prosecan korisnik interneta pa ne ume to da uradi :P Uglavnom ne moze da skodi. Mozes da napises nesto tipa:" Na osnovu vase ip adrese smo zakljucili da ne mozete da pristupite ovoj stranici". Ima da razmislja 2 sata kako na osnovu ip adrese i mozda se ne seti da su cookies u pitanju :). Uglavnom ako imate pametniji predlog predlozite :P A znam da nemate jer se vec 2 puta pisalo o ovome :P
[ Nemanja Avramović @ 02.07.2009. 11:32 ] @
Plaćena članarina na sajtu, pa ćeš da vidiš kad će neko da se usudi da svojim ponašanjem dovede do toga da dobije ban
Ništa dok ne udariš po džepu.
[ mickey.co.ba @ 02.07.2009. 20:48 ] @
Citat:
Nikola Poša: Ili se jednostavno uloguje u nekom drugom browser-u... :)
nisam mislio da šalje neki ID browsera nego računara tako da bez obzira na browser šalje se isti ID sa istog računara...
sve u svemu, izgleda da nema bolješ riješenja od ovog:
Citat:
Milos911: Mozes da napises nesto tipa:" Na osnovu vase ip adrese smo zakljucili da ne mozete da pristupite ovoj stranici". Ima da razmislja 2 sata kako na osnovu ip adrese i mozda se ne seti da su cookies u pitanju :).
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.