[ MikhailG @ 02.07.2009. 18:24 ] @
Ok ovako je sledeca situacija: Do sada sam uvek sklapao svoje desktop racunare i veoma dobro se snalazio da jeftino prodjem sa sto boljim komponentama. Al doslo vreme kada mi je potreban laptop, posto se selim zbog studija. U prevodu, ne znam nista o laptopovima, notebookovima, netbookovima itd. Laptop mi je potreban za vise stvari, rad u officu, photoshopu, reasonu, ali takodje bih da igram igre, barem one koje su izasle do sada otprilike. Sto se tice komponenta, hard disk je nebitan (planiram da kupim eksterni rack i da ubacim onaj koji vec imam u PCu). Memorije ne mora biti mnogo, ali da ima mogucnost da kasnije prosirim (znaci 1/2 Gb + kasnije prosirenje). Monitor manje/vise mi svejedno, dok god eksterni prikljucak (recimo 15" je dovoljno). Znaci vazno mi je da ima dobar procesor (neki dvojezgarni ok 2,0/2,3 ghz je dovoljno) i graficku karticu (sve ono sto se ne moze menjati) kako bi istrajali 3/4 godine, kao i da maticna bude dobra, da protok bude odgovarajuci komponentama. Sto se tice sitnica kao kamerice, citace kartica, numericki pad, citac otiska prstiju i slicno absolutno mi nebitno, po mogucnosti ne mora da ima. OS mi NIJE potreban, vistu/xp mogu i sam da si ubacim tako da su free dos ili linux sasvim dovoljni. Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Treba mi kvalitet koji ce izdrzati barem 3/4 godina. Sto se tice para fleksibilan sam, ali bih ipak da sve to ostane u granicama od otprilike 400 do 600 evra (sto verovatno iskljucuje Dell i Sony posto su SKUUUPI :P ). Mislio sam na neki HP/Fujitsu-simens ili Toshiba, ali mi firma nije ni vazna, dok god je kvalitetna. Izuzetno bih bio zahvalan na BILO kakvoj pomoci, jer sto se tice laptopova stvarno sam NOOB :P |