[ DukA83 @ 03.07.2009. 14:33 ] @
Pozdrav svima

E ovako...

Imam laptop Acer Aspire 5100 na njemu imam 3 USB porta 2.0 ali u zadnje vreme su "crkli" naime sada rade kao 1.1 portovi...
reinstalirao sam drajvere, reinstalirao sam sistem a kad ni to nije pomoglo flashovao sam BIOS i jos uvek nije proradilo. Do sad je, u zadnje 2 godine koliko ga imam (kupljen je nov) radilo perfektno i samo od jednom poceli su da se gube dok je externi usb HDD prikljucen da ga prijavljuje i odjavljuje... i onda sad sta god uštekam prijavljuje kao 1.1 imam 2 externa HDDa par fleškica.. sta god isto... ti uređaji naravno rade normalno na desktop računaru...

Da su USB portovi crklim crkli bi skroz, ne bi radili sad na 1.1.

U biosu nema nikakvih podešavanja za usb... počinjem da gubim živce jer ne mogu da ga natjeram da radi hehe, znate kad prije prevučem preko lana 1GB podataka za par minuta a ovako sa HDDa traži 20 min mislim ludilo...

Čak mi jedan serviser rekao kao da su se portovi rasklimali ali nema šane 2 su pozadi jedan do drugog a jedan je na bočnoj strani...

Sve sam živo pretresao ali neće... nemam ideje ako se nekom slično desilo neko pomogne hehe....
[ Catch 22 @ 04.07.2009. 00:56 ] @
Mogućno je i da je serviser u pravu... da postoji neko oštećenje izazvano dugotrajnom upotrebom (malo cimanja gore - dole / levo - desno svaki put prilikom isključivanja uređaja...)
USB portovi su zalemljeni na matičnu ploču, ne prija im to cimanje i mrdanje, tako da nije neobična pojava da se ovakve stvari u praksi dešavaju...