[ Nevena79 @ 04.07.2009. 11:47 ] @
| Imam jedno pitanje. Da li je potrebo s vremena na vreme preskenirati citav racunar AV programom, ili bi pak on trebalo i sam da pronadje zlonamerni softver jer svaki program koji se startuje trebalo bi da prodje automatski kroz AV kontrolu? |
[ Dashkes @ 04.07.2009. 12:14 ] @
U principu se savetuje da korisnik proverava racunar u potpunosti bar nekoliko puta mesecno. Moze se desiti da antivirus propusti virus.
[ Nevena79 @ 04.07.2009. 12:23 ] @
Hehe ovo sto ste sada rekli je u najmanju ruku kontradiktorno. Smatram da nema potrebe ali proverite ga 2x mesecno :)
Btw. i sada ste malo promenuli poruku dok sam odgovarala :)
[ Dashkes @ 04.07.2009. 12:41 ] @
Promenio upravo zbog kontradiktornosti. :)
Evo npr. sta se moze desiti -
Imate antivirus koji je stalno ukljucen.
Skinete sa nekog sajta ".rar" arhivu koja sadrzi virus nepoznat vasem antivirusu (a ni vi ne znate da je to virus).
Recimo da se baze antivirusa azuriraju i da je sada taj virus poznat vasem antivirusu.
On nece detektovati virus u ".rar" arhivi osim ako je ne pokrenete ili skenirate racunar (uzimamo u obzir da je ukljucena opcija proveravanja arhiva).
[ Nevena79 @ 04.07.2009. 13:28 ] @
Da ali takav virus za mene nije ni opasan zar ne? Za mene su opasni oni koji se izvrsavaju bilo da ih ja pokrenem (iz rar arhive) ili da se sami pokrenu sa startovanjem nekog programa ili sa podizanjem sistema a tada bi ih AV trebao otkriti zar ne?
[ Dashkes @ 04.07.2009. 13:36 ] @
Tako je, nije opasan, ali se moze desiti da iskljucite antivirus na nekoliko trenutaka (ja to imam obicaj da radim zbog posla) i onda slucajno pokrenete fajl iz ".rar" arhive.
Da, antivirus bi ih otkrio i zabranio pokretanje.
[ Shadowed @ 04.07.2009. 13:49 ] @
A mozda ces taj .rar skinuti bas izmedju full scan-a i pokretanja kada je av iskljucen

Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.