[ Tyler Durden @ 08.07.2009. 08:05 ] @
Koristim rdesktop za konekciju na jedan windows 2003 server, ali me nenormalno smara sto samo 2 korisnika mogu istovremeno da budu ulogovana. Pregledao sam sve sto mi pada na pamet i nisam nasao kako da se poveca ovaj limit.
Nemojte mi reci da je to to!?
[ igor.vitorac @ 08.07.2009. 08:24 ] @
Kljucna rec: "Terminal Server"

Nakon 3 meseca tvoje nove kljucne reci ce biti: "terminal server license expired"

:-)
[ acatheking @ 08.07.2009. 09:05 ] @
Postoji nacin da se WinXp natera da prihvati simultano neodredjeni broj RDP konekcija, ne znam da li postoji i za server.
[ valjan @ 08.07.2009. 09:33 ] @
Mozes koristiti i trecu sesiju ako kucas "mstsc /console" na XP SP1/2 i Win2003, odnosno "mstsc /admin" na novijim Windowsima (2008, Vista SP1, 7) i na XP SP3. Samo obrati paznju da "/console" parametar predstavlja "security risk", jer se tu logujes u sesiju 0 u kojoj svi servisi rade sa malo visim privilegijama nego obicno, pa si podlozniji zloupotrebama od strane malware-a. Ovo ti ujedno omogucava da kasnije kad se fizicki nadjes za serverom koristis taj isti logon (znaci gde si stao u remote sesiji tu mozes da produzis za samim serverom).

I da napomenem da "/console" i "/admin" nije isti switch - "/console" je ukinut upravo zbog bezbednosnih razloga, a "/admin" je uveden kao zamena, i u novim Windowsima je izmenjena arhitektura pa su sada procesi iz sesije 0 izolovani, i ti u stvari vise nemas dodirnih tacaka sa njima. Takodje, sa "/admin" switchem postoje i neka ogranicenja u TS.

Citat:
• You do not need a TS CAL to connect remotely to administer a terminal server.
• Time zone redirection is disabled.
• Terminal Services Session Broker (TS Session Broker) redirection is disabled.
• Plug and Play device redirection is disabled.
• The remote session theme is changed to Windows Classic.
• Terminal Services Easy Print is disabled.
[ Tyler Durden @ 08.07.2009. 10:23 ] @
Znaci, mrka kapa?
Auu, windowse windowse... :)
[ igorv @ 09.07.2009. 16:34 ] @
Ima resenje, provjereno:

http://www.remkoweijnen.nl/blo...re-than-2-concurrent-sessions/