[ IRdesign @ 08.07.2009. 14:07 ] @
| Izasla je nova verzija poznatog anti virusnog softvera.
Instalirao sam ga i stvarno su ga optimizovali, jede mnooogo manje memorije.
Opsirije: http://www.kaspersky.com/homeuser
Inace, fino mi radi na Windows-u 7

|
[ Nevena79 @ 08.07.2009. 16:09 ] @
I sta je novo u njemu?
[ Shadowed @ 08.07.2009. 16:13 ] @
'E l' vidis one mehurice u progress bar-u? E, cini mi se da ih nije bilo uprethodnoj verziji, mada nisam siguran. :)
[ Nevena79 @ 08.07.2009. 16:46 ] @
Hehe znaci nista ili se samo salis? Mislim da su promenili i onaj zeleni semafor :)
[ Shadowed @ 08.07.2009. 16:58 ] @
Salim se, ali osim poboljsanja performansi, kompatibilnosti sa Win7, i ispravki bug-ova sumnjam da ima ista novo.
[ Milan Gligorijevic @ 08.07.2009. 17:11 ] @
[ magna86 @ 09.07.2009. 07:01 ] @
a ima razlika...fazon...
Firewall jednostavniji,svaki USB uredjaj kad se ubaci,on nudi automacko skeniranje (brzo,duboko ili Skip)
poboljsali su borbu protiv piraterije (teze ju je krekovati iako vec ima par fazona) ubacivanje legitimnih kljuceva su "doradili" tj. otezali 
smara ono dosadno svako proveravanje pokrenutog programa (opcija Make Trusted)..ali dobro..to samo znaci da firewall radi posao
ima par opcija tipa "Tune Up" kladim se da ce KIS 2011 imati i registry cleaner hehe..itd
..itd...u svakom slucaju sve pohvale...vredi kupiti 
[ IRdesign @ 09.07.2009. 11:16 ] @
Pise da Windows 7 nije jos podrzan, mada meni radi normalno.
Ali kompletna podrska ce biti veoma brzo, kao i sto pise.
Code: Microsoft Windows 7 is not supported yet.
Maintenance Pack for Kaspersky Internet Security with support of this operating system
will be prepared immediately after its release.
[ ekof9 @ 09.07.2009. 17:24 ] @
@IRdesign
Ne bih se slozio da trosi manje memorije,tu je kao i osmica,mozda za nijansu vise.
Vecina stvari koja je bila u 8 je tu,samo su ih razlicito slozili.
[ IRdesign @ 09.07.2009. 21:50 ] @
Kod mene nije tako, do skora sam koristio 8, sad kad sam presao na novu verziju, primetio sam veliku razliku.
[ Milos911 @ 10.07.2009. 13:28 ] @
Meni je ova nova verzija super. Bolja je od prethodne. Ali kako da uradim update? Skinuo sam one arhive sa sajta(kumulativni update za 7.0 generaciju ako sam dobro zapazio). Krenem da ga apdejtujem i izbaci gresku. Jbg. Ako neko zna gde mogu da skinem arhiviran update neka mi da link ako nije problem. Nemam adsl pa ne mogu da experimentisem... Uradio sam aktivaciju trial verzije i opet nece da se obavi update.
[ Krupac @ 12.07.2009. 05:59 ] @
Citat: Milos911: Meni je ova nova verzija super. Bolja je od prethodne. Ali kako da uradim update? Skinuo sam one arhive sa sajta(kumulativni update za 7.0 generaciju ako sam dobro zapazio). Krenem da ga apdejtujem i izbaci gresku. Jbg. Ako neko zna gde mogu da skinem arhiviran update neka mi da link ako nije problem. Nemam adsl pa ne mogu da experimentisem... Uradio sam aktivaciju trial verzije i opet nece da se obavi update. Ovde mozes da skines update za KIS 2010
kaspersky update
[ dalibor_zdravkovic @ 22.07.2009. 10:18 ] @
Zaneima me, pošto nemam sve one viza kartice koje su neophodne za kupovinu preko neta na stranim sajtovima, da li ovde kod nas postoji mogućnost da se putem nekog pretstavnika (IT radnje, ili firme) kupi licenca, npr. za godinu dana, za kaspersky proizvode putem uplatnice. Ako postoji takav pretstavnik postavite link ka sajtu.
[ Buum @ 22.07.2009. 10:49 ] @
Singi Inženjering je distributer za Srbiju.
http://www.singi.rs/
[ Milan Gligorijevic @ 22.07.2009. 10:49 ] @
Da ne ispadne da direktno reklamiram firmu, ovde možeš naći ono što te zanima - http://www.kaspersky.com/buyoffline
[ calexx @ 22.07.2009. 10:49 ] @
Postoji ali nećemo da reklamiramo pa lepo idi na www.kaspersky.com i potraži spisak partnera a posle na njihovom sajtu potraži i njihove zastupnike.
Sad sam pogledao, u Leskovcu bar dve firme to rade.
Ih, tri odgovora u istom minutu.
[ 93 Stefan @ 22.07.2009. 12:08 ] @
Ja sam instalirao KIS pošto sam video kako im je skočio procenat prođenih testova na matousec-u, a hteo sam nešto što ima i dobar AV i FW, da se ne mučim sa odvojenim stvarima. I problemi su krenuli odmah, uvek kad idem na net upalim winamp da slušam neku muziku i posle možda nekih 5-6 minuta je zvuk počinjao da mi secka (!), gubio sam slova u firefoxu (i sa sajtova i sa toolbara) i jedino šta sam mogao da uradim je da samo pogasim sve te programe. Jednom mi se čak desilo da kad sam prekinuo winampov proces iz Task Managera da ne bih duuugo čekao, pa ga odma upalio mi je izbacio BSOD! Naravno imao sam ga samo dan-dva, i sad sam srećan korisnik Comodo Internet Security-a.
[ leprosy @ 22.07.2009. 18:59 ] @
Citat: Milos911: Meni je ova nova verzija super. Bolja je od prethodne. Ali kako da uradim update? Skinuo sam one arhive sa sajta(kumulativni update za 7.0 generaciju ako sam dobro zapazio). Krenem da ga apdejtujem i izbaci gresku. Jbg. Ako neko zna gde mogu da skinem arhiviran update neka mi da link ako nije problem. Nemam adsl pa ne mogu da experimentisem... Uradio sam aktivaciju trial verzije i opet nece da se obavi update.
KIS updater
Probaj ovo.Kompletno uputstvo kako radi offline update
Veoma sam zadovoljan ovom verzijom jer je pre svega manje zahtevna od predhodnih. Firewall odlicno radi posao i ni jedan virus jos nije prosao.
E sad imam jedan problem koji sa predhodnim verzijama nisam imao. Naime, kad krene update on traje i po 10 minuta. Brzina update-a je vrlo mala, a ADSL je 2Mbs. S toga nije do protoka. Racunar je non-stop on line tako da se retko moze desiti da je naidje neki veci update. Veci problem od duzine update-a je sto se racunar maltene zamrzne. Masina je stara(Celeron 2GHz, 256 RAM ...) ali ako sto rekoh sa predhodnim verzijama nisam imao problema. To stanje traje sve dok se update ne zavrsi. Posle toga je sve normalno. Pri update-u u Task Manager-u nisam primetio nista neobicno.Sasvim normalno stanje, a HDD krlja li krlja. Stvarno nemam ideju do cega bi moglo da bude...
[ IRdesign @ 23.07.2009. 01:24 ] @
^ Sve mi radi ok, prezadovoljan sam
Ali, imam problem kao i ti, mada je u pitanju novija masina.Update je prilicno spor.
Mozda je neki bug ili sta vec.Videcemo.
[ lemiar @ 23.07.2009. 07:52 ] @
Sto se tice kupovine vredi dati novac znam druga, koji je kupio od jedne firme iz beograda kljuc, i zadovoljan je AV-om. I ja bi da imam novca kupio i kad izadje nova verzija samo im pustis kljuc oni ti posalju za novu verziju i nemoras da kupujes drugi sto je odlicno.
[ calexx @ 23.07.2009. 08:55 ] @
Ne bi trebalo da update radi tako sporo. Sad sam probao, dnevni update, prvi minut ide lagano, par pikova i odradi do 20% a onda ubrza i sve je gotovo za minut i 30". Na koliko ste postavili update?
[ Student1986 @ 23.07.2009. 09:09 ] @
Ja sam postavio na nedelju dana mislim da je to optimalno
[ calexx @ 23.07.2009. 09:33 ] @
Ako imaš stalni internet, skrati malo to vreme. Ja sam nekada postavio čak na 3 sata ali sada moram da pazim na neka preklapanja pa sam ostavio jednom dnevno.
[ IRdesign @ 23.07.2009. 10:32 ] @
Meni je podeseno na automatsko updejtovanje, posto sam stalno na netu.
[ leprosy @ 23.07.2009. 12:55 ] @
I meni je bilo postavljeno na automatic, ali sam sinoc stavio na manual. Kada sam sad pokrenuo update nije bilo kocenja sem na kraju par sekundi. Al i dalje je 10 minuta...
[ Zavisan @ 16.08.2009. 20:36 ] @
Ima li neko ideju gdje se u njemu podešava Anti Spam Folder?
Naima u zadnja dva dana mi izbaca grešku
Oči mi ispadoše ali njega nema. Znam da se podešava prilikom instalacije i da sam ga podesio, ali da sam izgleda izbrisao taj folder (ne znam ni kako se zove) tako da ni tu nema pomoći.
[ leprosy @ 17.08.2009. 01:25 ] @
Probaj ovde nesto naci...
Setting Anti-Spam
Anti-Spam
[ ekof9 @ 17.08.2009. 08:34 ] @
Moze li da se iskljuci nekako onaj rootkit scan koji odradjuje svaki put kad se startuje racunar?Bzv mi drlja par min..
[ Nevena79 @ 01.09.2009. 15:31 ] @
Cudi me kako niko nije spomenuo sigurnu zonu. Evo sada sam isprobala ovo trial cudo i dopalo mi se. Naime ima jednu zgodnu opciju da programe za koje niste sigurni da li su zarazeni startujete u nekom virtuelnom okruzenju. Kaspersky ga startuje u svojoj virtuelnoj masini i tako je sigurna za vas sistem. Nema nikakve posebne procedure, jednostavno program se startuje kao i do sada osim sto se oko njegovog prozora pokaze zeleni obodm koji simbolise Kaspersky sigurnu zonu. Jedino sto joj je nedostatak je sto ne funkcionise najbolje na Win7 ali kako najavljuju brzo ce podrska. Na XP radi odlicno. Sve pohvale za tu inovaciju. Takodje preporucuju da Internet pretrazivace startujete preko tog moda i time cinite svoj sistem mnogo sigurnijim.
[ Dashkes @ 01.09.2009. 15:50 ] @
Sandbox/Green Zone? Specijalisti iz Dr.Web su nasli veliki bag, mozete malo vise da procitate o tome ovde (koristite Google Translate - http://safe.cnews.ru/news/top/index.shtml?2009/08/31/359838
[ Nevena79 @ 01.09.2009. 15:59 ] @
Jaoj kako je ovo tesko za citanje ko ne zna ruski hehe, bas se treba napregnuti :)
[ eni5 @ 16.09.2009. 23:34 ] @
Postovanje svima na forumu ,hoce li mi neko reci kako da instaliram kaspersky besplatnu verziju.hvala
[ dalibor_zdravkovic @ 17.09.2009. 02:51 ] @
Citat: eni5: Postovanje svima na forumu ,hoce li mi neko reci kako da instaliram kaspersky besplatnu verziju.hvala
Ja koliko znam nema besplatne verzije Kaspersky antivirusa. Možeš da skineš zadnju verziju sa njihovog sajta i u toku instalacije kada ti traži da uneseš rgistarski broj, za koji naravno moraš da platiš da bi ga dobio, izaberes da želiš probnu verziju od 30 dana i nastaviš dalje. Naravno nakon trideset dana "mućak"!
Registarki broj možeš da kupiš, ali ti on neće zauvek aktivirati kaspesky antivirus, već postoje određene vrste registarskih brojeva koje ti aktiviraju kaspersky na određeno vreme, što je to vreme duže i cena je veća.
Naravno pored registarkih brojeva postoje i key fajlovi. Najnovija verzija na prvi pogled ne dopušta upotrebu key fajlova, ali ako potražiš malo na googlu možeš naći uputsvo kako i njih možeš da upotrebiš.
Širom internet sveta lutaju razne verzije ilegalnih key fajlova koje ti mogu aktivirati kasperski na duži period, mada se poslednjih godina kaspesky kompanija bacila na lov ovih ilegalnih fajlova, i mogu vam reći da je zaista uspešna u tome, tako da će ti posle nekoliko update-a kaspersky reći da je key file blacklisted i onda moraš sve ispočetka tako da je ova ilegalna metoda sada uzaludna.
Možda na netu postoji neko dodatno rešenje, al vam ih ne preporučujem jer će te onda najverovatnije kaspersky antivirus preobraziti u virus koji će vam oboriti sistem.
U svakom slučaju najbolje rešenje je platiti ili koristiti neki besplatni antivirus kao što je Avast ili AVG!
[Ovu poruku je menjao dalibor_zdravkovic dana 17.09.2009. u 04:23 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao dalibor_zdravkovic dana 17.09.2009. u 04:24 GMT+1]
[ calexx @ 17.09.2009. 14:04 ] @
Sve što pređe jedan update (ne računam inicijalni) sa tim divčama je luda sreća. Ko ima vremena može da se zamlaćuje svakih par dana mada ostaje opasnost da baš u tom trenutku popije nešto loše. Mučenje ne vredi tih dvadesetak evra godišnje, platiš pa klatiš ... ili pređeš na neki free mada je njih teško odabrati, ne sećam se da za bilo koji nisam pročitao da ume da pravi velike probleme.
[ ekof9 @ 17.09.2009. 18:23 ] @
Nije bas da traje samo jedan update..moze nekoliko..
[ eni5 @ 17.09.2009. 21:52 ] @
Postovanje svima ,a sta bi ste mi preporucili da uradim ,koji antivirus da instaliram na besplatnu ili probnu verziju,i dali ce to funcionisati....hvala unapred
[ valjan @ 18.09.2009. 08:19 ] @
Probne verzije bas i sluze za to da se proba neki AntiVirus, i ako ne bi funkcionisala probna verzija, onda niko ne bi ni kupio taj AV, tako da ne razumem bas tvoje pitanje "da li ce funkcionisati". Naravno, probna verzija ce raditi samo dok traje probni period, onda moras preci na sledeceg proizvodjaca. Besplatne verzije traju dok proizvodjac ne izbaci neku novu generaciju tog AV-a i ne obustavi podrsku za starije generacije, a to uglavnom traje nekoliko godina (i cak i posle toga mozes rucno azurirati AV bazu).
U skoro svakoj temi na ovom forumu se spominje neki AV program (bilo da je besplatni ili komercijalni), pa malo procesljaj, vidi koji zadaju najvise problema korisnicima, a koje vecina preporucuje, napravi neku top listu, pa kreni redom da ih skidas i isprobavas. Najbolji AV program je onaj koji ti licno umes da koristis u potpunosti i kod kojeg u svakom trenutku tacno razumes sta on radi, pa ti niko ne moze sa 100% sigurnoscu reci sta je najbolje za tebe - to moras ti sam da otkrijes. Ukoliko kod nekog AV programa cesto imas potrebu da pitas nekog sta i kako, menjaj ga - onih poznatijih AV programa ima sezdesetak, pa ces valjda kad-tad naici na neki koji tebi odgovara.
[ leprosy @ 18.09.2009. 10:24 ] @
...samo da se nadovezem na predhodni post...kada se budes raspitivao(pregledao teme) uzmi u obzir samo najnovije verzije AV programa. Ne mora da znaci ako je stara verzija "stucala" da ce i nova. ;)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|