[ deimos25 @ 09.07.2009. 03:24 ] @
Radim jedan logo na 99designs, i svidela mi se jedna slika na wikimedia.org, posto je izdata pod GNU licencom zanima me da li imam pravo da je iskoristim na logou, tekst licence ide ovako:

Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts. A copy of the license is included in the section entitled "GNU Free Documentation License".

Hvala unapred.
[ Časlav Ilić @ 09.07.2009. 09:54 ] @
(To što si naveo nije tekst licence, nego tekst koji te upućuje na licencu, Gnuovu Licencu slobodne dokumentacije.)

Da li „iskoristim na logou“ znači da napraviš novu sliku, koja će sadržati tu što želiš? Možeš, ali ti se mogu ne dopasti zahtevi i posledice ove licence.

Prvo, gde god sebe navodiš kao autora logoa, moraš obavezno navesti i autore te slike na njemu. (Nije bitno tačno gde: bitno je da kad neko potraži autorstvo logoa, može da ga nađe, i tamo i tebe i ove druge.)

Drugo, za tvoj logo mora važiti ista licenca. To znači, neko sutra može da kaže „vidi što je lep ovaj logo, voleo bih da ga iskoristim na svojoj slici...“ i da ima puno pravo na to, bez ikakvog obraćanja tebi — pod ista ova dva uslova.

Ne postoje nikakvi zahtevi po pitanju komercijalnosti upotrebe.