[ gajo2 @ 09.07.2009. 09:06 ] @
Pozdrav, Ne znam da li tema pripada ovom forumu, ali u svakom slučaju kod je napisan na Javi... :) Radim na programu koji extraktuje arhivski fajl. Fajl može biti tipa zip ili rar. Za zip koristim standardne Javine klase, za rar Junrar biblioteku. Trenutno se tip fajla prepoznaje na osnovu ekstenzije, ali naravno to nije dobro jer može da se dogodi da fajl ima neku treću ekstenziju tipa xxx, ili u najgorem slučaju da rar fajl ima zip ekstenziju ili obrnuto. Linux ima komandu "file" gde ako upišem "file imefajla" ispisaće mi tačan format, bez obzira na ekstenziju, i čak će prepoznati i rar fajl preimenovan u zip. Gledao sam kod i dosta je komplikovan, koristi neki magic number itd... posle sam gledao i zip fajl u hex editoru i kako vidim svaki fajl na početku ima "PK"... ali nisam nigde našao dokumentaciju da je to stalno tako. Da li zna neko neku metodu ili biblioteku koja će u skoro svakom slučaju prepoznati tačan format ova dva fajla? Mislim, najgluplje rešenje mi je da pokušam otvoriti fajl kao zip, pa ako se desi exception da probam sa rarom... |