[ Mikelly @ 09.07.2009. 23:48 ] @
Imam problem sa funkcijom koja bi trebala da se pozove nakon sto se klikne na neko dugme u Custom Ribbonu. Znam svu teoriju, dosta sam lutao po internetu, nasao sam sajt nekog njemca, isao sve kako kaze, ali nece da proradi. Evo kako izgleda XML definicija Custom ribbona: Code: <customUI xmlns="http://schemas.microsoft.com/office/2006/01/customui"> <ribbon startFromScratch="false"> <tabs> <tab id="MyTab" label="Kalkulacije"> <group id="Kalkulacije" label="Kalkulacije"> <button id="NovaKalkulacija" imageMso="DatasheetView" size="large" onAction = "ButtonCallback" label="Nova Kalkulacija" /> <button id="StampajKalkulaciju" imageMso="FilePrint" size="large" label="Štampaj Kalkulaciju" onAction = "ButtonCallback"/> </group> <group id="TK" label="Trgovačka knjiga"> <button id="OtvoriTK" imageMso="FileOpen" size="large" label="Otvori Trgovačku knjigu" onAction = "ButtonCallback"/> <button id="StampajTK" imageMso="FilePrint" size="large" label="Štampaj Trgovačku knjigu" onAction = "ButtonCallback"/> </group> </tab> </tabs> </ribbon> </customUI> A evo kako izgleda funkcija koja (bar bi trebala) reaguje na klik: Code: Sub ButtonCallback(control As IRibbonControl) Select Case control.id Case "OtvoriTK" DoCmd.OpenForm "Tgovacka_knjiga" Case "NovaKalkulacija" DoCmd.OpenForm "Unos_kalkulacija" End Select End Sub i evo sta mi prijavi koje god dugme od 4 postojeca kliknuo: Code: Kalkulacije can't run the macro or callback function 'ButtonCallback'. Make sure the macro or function exists and takes the correct parameters. E sad, ocigledno, funkcija postoji, u standardnom modulu, kao sto je gos'n njemac rekao, a sto se tice ovog parametra, valjda ce ga access sam proslijedit, ja ne znam kako da uticem na to, onamo u onAction se navodi samo ime funkcije... Valjda je neko lomio glavu sa ovim custom ribbonima, pa je naisao na slican problem. Svaki savjet je dobrodosao. Pozdrav i hvala. |