[ bttp @ 10.07.2009. 06:01 ] @
Namerio sam da kupim novi aparat i na brzinu sam napravio neki uži izbor: Moja davnašnja želja je Canon G serije, te mi je logično prvi na listi Canon G10. Molim nekog stručnog da me posavetuje da li on kvalitetom prati svoje prethodnike i da li ima konkurenta u toj cenovnoj i svojoj (prosumer) klasi, kao i koje su mu alternative? Redosled je slučajan: Canon G10 (~€470) Canon IXUS 980 IS (~€320) Canon IXUS 100 IS (~€250) Canon SX200 IS (~€335) Canon IXUS 870 IS (~€250) Canon A650 IS nisam našao u prodaji ali i on bi dolazio u obzir. Koji je najbolji odnos kvalitet cena, i da li je najskuplji nužno i najbolji? Kakve su ove cene u odnosu na cene u USA? Koje bi bile alternative drugih proizvođača ovim modelima? Napominjem da sam gledao Canonove modele jer mi je optička stabilizacija slike musthave, a kod drugih proizvođača nisam siguran kako oni to označavaju, na primer kod Nikonovih modela često nije ni navedeno da li imaju taj feature (da li se podrazumeva ili ne, ne znam), ili je negde naveden kao VR - Vibration Reduction. Isto tako je poželjno da ima što je moguće više širokougaoni objektiv, makar znam da ne možeš sve da dobiješ za male pare. Neki od ovih modela imaju i žižnu daljinu od 28mm (ako sam se dobro izrazio i razumeo da je to to), pa mi je to ok. Zahvaljujem unapred na bilo kakvom konstruktivnom savetu, i naravno da bih najviše voleo da nikoga ne davim da mi objašnjava koji je aparat kakav, ali nažalost nemam mogućnosti da lično isprobam nijedan od ovih modela pre kupovine, a ne bih da nešto kupim pa da naknadno utvrdim da to nije ono što sam želeo. |