[ Ivan Golubović @ 10.07.2009. 08:51 ] @
Da li ce mi generisane kljucne reci (znaci svaki put da ima drugaciji keyword meta tag) pomoci u rangiranju sajta?
[ old @ 15.07.2009. 16:23 ] @
Učestale promene sadržaja sajta na istom mestu umanjuju šanse za dobro rangiranje.

To važi i za keywords meta tag, iako mnogi kažu da ga Google sasvim ignoriše.
(Tj. generisanje pomoći sigurno neće)
[ ||NeX|| @ 25.07.2009. 15:42 ] @
Neće ti ni pomoći niti odmoći.
[ agvozden @ 26.07.2009. 23:24 ] @
@old - mislim da si ovaj odgovor izvukao bez ikakvog obrazlozenja, tj da tvrdnja nije tacna.

Odredjene SE (google) uvazavaju periodicne promene na sajtu. Ovo svakako ne vazi zagenerisane reci, npr - svaka poseta drugaciji rezultat.
To ne, ali promena po odredjenim pravilima ponasanja moze pomoci pozicioniranju sajta. Sto se tice samog keywords-a ne mogu biti siguran.
[ old @ 28.07.2009. 10:53 ] @
Evo malo obrazloženja*.

Pretraživačima je cilj da poređaju rezultate po relevantnosti.
Ako je neka stranica, kada je jednom posete relevantna za jednu stvar, drugi put za drugu, treći put za treću, postaje šablon da neće biti relevantna za sledeću, nepredvidivo je jer se često menja - stranica gubi kredibilitet. Kliknem za pasulj, a tamo grašak.

U online diskusijama koje se ovim bave pominje se i mogućnost da Google-ov algoritam prepoznaje i različito tretira "medijske" sajtove, to jest da sajtovima npr. novinskim, više toleriše promene sadržaja.

Granični slučaj inače je kad sajt promeni vlasništvo. Obično tu ide i žestoka promena sadraja, a pretraživači to prepoznaju. Svojim mašinskim "čulima". Pa se desi da konstatuju promenu vlasništva i suštine sajta - i adekvatno reaguju smanjivanjem rejtinga, čak i ako je vlasnik isti (tj. samo je slučajno "izmenio lični opis" sajta)...[ sojic @ 30.07.2009. 14:11 ] @
Promena keyworda nece uticati na rang...

Promena na sadrzaj jedne iste strane... bice negativno

Promena sadrzaja sajta (u smislu, index strana se uvek menja, ali linkove ostaju, i stranice ostaju iste), bice pozitivno.

Znaci... uvek imas novi sadrzaj, a stari ne menjas, eventualno dopunujes stari sadrzaj, to bi bilo dobro.

Recimo:
URL - bitan faktor - www.sajt.com/keyword - na strani imas tekst koji se odnosi na "keyword" iz URL-a, Znaci... sve pokazuje na keyword.... ako smenis sadrzaj teksta, onda taj tekst se ne odnosi na "www.sajt.com/KEYWORD". To mu dodje... Ides u SAD, hoces da ides u "google", ides na poznatu adresu koju znas, a tamo nadjes "microsoft".

Nadam se da je dovojlno jasno sta hocu da kazem.