[ AleXaJA @ 11.07.2009. 01:35 ] @
| zelim da olaksam mucan posao transporta zita-psenice koje imamo na tone(vagone) i sve se rucno kofama iz prikolice prenosi u "magacine"....e sada kako i sta,meni se motaju po glavi par stvari kao sto su CEV fi 150-200mm,neki mocniji ventilator-turbina mozda kompresor i sta dalje????pomozite,mozda jos ove godine uspem da spakujem psenicu bez mnogo napora i znoja,prasine........[mozda temi nije mesto ovde,al gde cu je???] |
[ robert63 @ 11.07.2009. 05:51 ] @
Kolika je razdaljina od prikolice na kojoj je zito do mesta istovara?
Jel to mora da bude neka flexibilna cev ili moze i metalna cev (kruta veza)?
(gde ima "kompresora+zita" ima i prasincine)
[ peja71 @ 11.07.2009. 08:53 ] @
A samo da znam kakve veze ima ovo sa elektronikom al ajde,
moje rešenje bi bilo: savitljiva cev sa hidrauličnom rukom koju bi operater navodio na žito (ali sa prelaza sa kofa bi bilo dovoljno i jedan radnik koji bi ručno vodio cev po žitu), posle savitljive cevi fiksnom cevovodom do ciklona preko kojeg ventilator (jak) vuče žito i centrifugalnom silom ga odvaja tako da kroz ventilator ne prolazi žito (nema lomljenja zrna) a iz ciklona slobodnim padom u silos.
[ AleXaJA @ 11.07.2009. 10:17 ] @
neka bude da je cev metalna 4-5 metara a odprilike fi je 200, takvu jednu vec imam,od aluminijuma je,lagana bas za te svari :)))
@peja71: DA DA,bas tako nesto bih zeleo,gledao sam vec takve JAKE ventilatore,cini mi se firma je iz Novog Sada,ali malo me buni to da on vuce zito a zito ne prolazi kroz propeler...skiciraj mi nesto,evo sad ima vremena da ga napravim pala je kisa nece se moci skidati zito jos koji dan.....hvala na pomoci...
[ Sepa011 @ 11.07.2009. 11:11 ] @
[ robert63 @ 11.07.2009. 13:07 ] @
Aco,
Ostavi broj telefona ( nebitno da li je Fix ili Mob) na PP.
Da ne moras da izmisljas "rupu na saksiji",
Idemo zajedno u firmu ovde u PA koja to radi vec 50 godina,
pa da se konsultujes sa ljudima od poverenja.
Poz_robert
[ AleXaJA @ 12.07.2009. 09:21 ] @
jos neko?bilo sta?dajte neki crtez,skicu????
[ Sepa011 @ 12.07.2009. 09:25 ] @
Ja ti dado link da vidis Ciklon. Ima skica, crteza kolko oces. El ti treba i 'sazvakano'?
Imas i varijantu puza u cevki, al to je meanka 
[ grabik @ 12.07.2009. 19:39 ] @
To sto ti trebas ovdje u Hr zovu puhalnik i uvoze polovne sa zapada(Austrija,Njemacka).
Za oko 380E dobijes taj pneumatski transporter motor 2,2kW( tezine je oko 30kg max) sa oko 12m cijevi i nekoliko "koljena". Vidjao sam do 11kW a pretpostavljam da ima i jacih.
Na prikolici se na podu ili stranici napravi "siber" , pneumatski transporter uguras ispod prikolice i materijal curi u lijevak pneumatskog transportera a onda ga usisava venturi cijev i ide dalje u cijevi precnika 250mm. Takodje i iz jednog mini silosa mozes da transportujes materijal u drugi itd.
Otprilike ovaj od 2,2kW moze da podigne za sat i petnaestak minuta 4 tone psenice na visinu od 3m i daljinu 10tak metara. Ako ti treba brzi transport uzmes sa vecim motorom(jacom turbinom).
Pravljenje takvog neceg je neisplativo, a i turbina je specificna za veliki tlak i malu kolicinu zraka. Inace takvi pneumatski transporteri su predvidjenio da dizu "poljoprivredni" materijal u silosima, sto veca visina i daljina kolicina je manja koju transportuje u jedinici vremena.
Nadam se da sam pomogao.
[ AleXaJA @ 12.07.2009. 21:04 ] @
TOOOOO grabik to mi treba,mozes li da mi posaljes sliku tog transportera???????posto imam rodjake u Austriji pa da potraze tamo???poslacu ti mail pp
[ AleXaJA @ 12.07.2009. 21:38 ] @
tek sad sam provalio @ sepa011
hvala,pomoci ce sve su objasnili... poz
[ Sepa011 @ 12.07.2009. 23:21 ] @
Nema na cemu, jedino sto mora Maaaaaaaaaaaaaaaaaalo da se cita 
[ grabik @ 13.07.2009. 06:22 ] @
Foto aparat sam dao na posudbu a sa mobitelom imam problem sa prebacivanjem u PC.
Probaj u lokalnim oglasima naci prodavace/svercere polovne polj. opreme i vjerujem da ces naci i te pneumatske transportere , samo objasni za sta ti treba jer pretpostavljam da i tamo postoji neki lokalni naziv za taj uredjaj.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|