[ bockonocode @ 12.07.2009. 20:26 ] @
Pozdrav,

Podigao sam iz Banca intesse svoju ''visa internet'' karticu, i do sada sa uplatom nisam imao nikakvih problema.

E sada, sto se tice primanja novca na nju, nesto mi nije jasno. Naime, radnica u banci mi je rekla da ne mogu da primam novac na nju, a sa druge strane, citam na internetu da ljudi uredno primaju novac na nju sa nekih kladionicarskih sajtova. Moje pitanje je moze li se primati novac ili ne moze?

Hvala unapred!
[ anon115774 @ 13.07.2009. 20:53 ] @
Zvanicno ne.

A sta se nezvanicno desava je sasvim nesto drugo :) Ti u svakom slucaju mozes da probas. Ako prodje - lepo. A ako ne prodje... e onda nemas kome da se zalis.
[ mnebojsa @ 18.07.2009. 23:11 ] @
Da,
cim probas, javi kako je proslo.
Ipak, verujem da ovde ima dosta nas bi bili obradovani vescu da si primio i podigao novac.
[ fanfon @ 19.07.2009. 02:29 ] @
Mozes da otvoris moneybookers racun i da sa kartice prebacujes na njega, a sa njega da placas na netu. Kod kladionicarskih sajtova sa isplatom ide sve isto samo obrnuto-na moneybookers racun i s njega na racun kartice...
[ gargoyle @ 03.08.2009. 03:16 ] @
Nema zvanicno i nezvanicno --- vec samo zvanicno ;)

Konkretno kartica je debitna i vezana za racun kojim mozes da vrsis placanje, ali na njega ne moze neko drugi da ti uplati iz inostranstva.
Za uplate moras da otvoris poseban devizni racun, dobices instrukcije za wire uplate koje das uplatiocu, i primas pare na taj racun.
Onda sa tog drugog racuna mozes da prebacis na ovaj racun gde ti je internet kartica da bi dalje radio plaćanje s njom.

Takodje napomena, da zvanicno za sve uplate koje primas na privatni racun (fizicko lice) u obliku zarade a koje ti salje neka strana firma (pravno lice), duzan si da platis porez i doprinose (sto u zbiru iznosi oko ~40%), i moraces da potpises izjavu u banci ko ti salje novac i po kom osnovu - sto oni prosledjuju u poresku upravu. Dakle ovo vazi kad ti placa strana firma na privatni racun. Kad ti placa strano fizicko lice, ne potpisuje se izjava u banci.